Хасково

Димитър Карев от ПМГ сред най-добрите по информатика, Петър Велков – златен по физика

12-класникът от хасковската ПМГ “Боян Петканчин” Димитър Карев е класиран на второ място в състоялата се ученическа научна сесия в БАН. Неговата разработка в сферата на информатиката и информационните технологии е оценена от жури с прeдседател изтъкнатият български учен акад. Иван Попчев.

Както Haskovo.info писа, годишната научна сесия бе организирана от Ученическия институт на БАН. На нея бяха представени общо 26 презентации на ученически проекти с научно-изследователска насоченост.

Българската академия на науките изразява благодарност на учителите и ръководствата на училищата в страната, които въпреки всички предизвикателства за развитие на образованието и науката в България, продължават да работят на високо ниво и изграждат бъдещите знаещи и можещи лидери.

Абитуриентът от ПМГ Петър Велков спечели първо място и златен медал в Есенното национално състезание по физика във Велинград.

Петър има зад гърба си много победи: второ място – Пролетно национално състезание по физика, Варна – 2015 г., първо място на Пролетно национално състезание по физика, Бургас – 2016 г. Два пъти е класиран и за Национален кръг на олимпиадата по физика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button