Хасково

Коледният базар на областния управител в помощ на 7-годишната Елена

Областният управител Станислав Дечев организира традиционен Коледен базар на 20 декември – Игнажден, в зала „Марица“ от 10 до 17:30 ч. Идеята е в този ден стотици добри гости да влязат в Областна администрация Хасково и с благородните си сърца да подкрепят инициативата на областния управител.

Тази година базарът е в помощ на седемгодишната Елена Димитрова от Свиленград. Тя е с диагноза детска церебрална парализа – смесена форма, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Ели страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас, оперирано е преди година и в Сърбия. Благодарение на усилията на семейството й след операцията, Елена прави първите си стъпки без чужда помощ.

За да продължи този прогрес, детето се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на областна администрация се обединяват около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

Разчитаме всички да подкрепите инициативата на Областния управител на Хасково и да се включите в Благотворителния коледен базар. Ще бъдем щастливи заедно да помогнем на едно българско дете, призовават от областна управа.

За участие в базара вече са изпратени покани до всички училища от Хасковска област, които да се включат в инициативата. На щандове, подготвени от учениците, ще се продават различни сувенири и предмети. Всички събрани средства ще бъдат за лечението на седемгодишната Елена.

Дечев изразява своята увереност, че всички хора с възможности ще се включат в Коледния благотворителен базар, за да подарим всички заедно една щастлива коледа на семейството на седемгодишната Елена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button