Хасково

Общо 18 г. затвор за грабежа в Малко градище след споразумение

На общо 18 г. затвор бяха осъдени тримата подсъдими за грабежа на възрастното семейство в Малко градище преди 2 г.

Присъдата е факт след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда. Васил Атанасов, Стойчо Огнянов и Иван Георгиев признаха вината си. Това стана факт, след като и за днешното съдебно заседание не можа да бъде издирен разкритият таен свидетел по делото Дженгиз Димитров, за когото в процеса се изказаха съмнения, че също е участвал в грабежа.

Haskovo.info припомня, че тримата бяха задържани под стража на 17 ноември 2014 г. През нощта на 3 ноември тримата маскирани нахлули в къщата на възрастното семейство Боню и Мавруда Боневи в любимешкото село и им нанесли жесток побой.

Нападателите търсели пари и с бой и изтезания задигнали близо 2500 лв. Пострадалите бяха настанени със счупени ръце и множество наранявания в хасковската болница. Насилниците задигнали и мобилните телефони на семейството и резачка, по които впоследствие бяха задържани.

Васил Атанасов е осъден на 5 г. затвор, 6 г. ще лежи Иван Георгиев, а Стойчо Огнянов ще е зад решетките 7 г. Лишаването от свобода е при първоначално строг режим, като решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
soni
soni
02.12.2016 15:30 15:30

Някой може ли да обясни това –споразумение с прокуратурата щото аз го разбирам така –циганите яли и пили с прокурорите и онези доволни ги оневинили пред съда пък и на съдията дали нещо от лапането

Back to top button