Регион

И хасковски полицаи в акция срещу престъпна група за производство на боеприпаси

Престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси, бе разбита при специализирана полицейска акция на ТСБОП-Стара Загора. Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура, съобщават от МВР.

В акцията, проведена на територията на Стара Загора, освен местните служителите, са участвали и сили от териториалните сектори в Пловдив, Сливен и Хасково, служители от ОДМВР-Стара Загора и СОБТ.

Проверени са седем адреса и оттам са иззети 16 пистолета, 8 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген, взривно вещество, 806 патрона, около 30 гилзи, 7 пълнители и шест кутии барут. Установени са още 77 капсул-детонатори, два снаряда, огнепроводен шнур, взриватели за гранатомет и за гранати, 242 капсули за възпламеняване и 103 сигнални ракети.

Задържани са петима мъже – Д. М. (69 г.), Т. И. (63 г.), Д. А. (43 г.), Т. Т. (53 г.) и Д. Б. (63 г.). Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Двама от заловените са действащи служители на оръжейна фирма. От цялата престъпна група, само един е известен на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно производство, съхранение и продажба на боеприпаси.

Данните от акцията бяха представени на брифинг в ГДБОП от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев и началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button