Хасково

Строги правила за освобождаване от училище въвеждат в Езиковата

Нови правила за освобождаване на ученик от училище въвеждат в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Заповедта на директора Деян Янев е във връзка с Наредбата за приобщаващо образование, приета на Министерски съвет от началото на ноември.

За освобождаване на ученик от училище по семейни причини до 3 дни в една учебна година мотивираното писмено заявление от родителя трябва да се изпрати до директора на ГПЧЕ. В заявлението подробно да се описват причините, налагащи отсъствието, преди то да бъде направено.

В случай, че заявлението не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят, трябва да съобщи по имейл или в телефонен разговор на класния ръководител и да подаде заявлението след направеното отсъствие, но не по-късно от 3 учебни дни след връщането на детето в училище.

Освобождаването на ученика става с разрешение на директора.

Освобождаването на ученик по семейни причини до 7 учебни дни в една учебна година става с разрешение на директора, след решение на педагогическия съвет въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя.

Класните ръководители да извиняват отсъствия на учениците въз основа на документ за освобождаване от училище от спортния клуб, организаторите на състезания, конкурси и др. след потвърждение от родителя.

Когато ученикът отсъства от училище един ден и отсъствието не е по някоя от уважителните причини и класният не е уведомен от родителите, той е длъжен до 24 часа да уведоми родителя по мейла или по телефона и да обсъди с него възможностите за отстраняване на причините за отсъствията.

Класните ръководители трябва да съхраняват една учебна година медицинските бележки и другите документи за освобождаване на учениците.

Техническият секретар в Езиковата е задължен да води дневник за освобождаване на учениците от директора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.12.2016 11:38 11:38

tapanarska rabota , kolkoto stana i tova s telefonite i belejnicite :D :D :D

Протоколист
Протоколист
04.12.2016 11:45 11:45

Това за техническия секретар е много важно :))) Явно новината е копи-пейст от наредбата

Те правилата
Те правилата
04.12.2016 13:31 13:31

Те правила за освобождаване /пенсиониране/ и на началници излязоха, даже по закон. Ама за определени хора не се спазват. Затова и Наска от общежитието си стои като пом.деркгорка, макар че от години е навършила години за пенсия. За връзкарите законите не важат, даже и да са от министерството.

е де
е де
04.12.2016 15:08 15:08

Те правилата винаги важат само за някои – за други се затварят очите. Вие от училищата защо се заяждате с учениците, които ви изнасят културно-масовата дейност и медийните прояви. Значи, за ваши измишльотни можете да им вземате от времето за подготовка без извинение , пък за за други причини ще ги въртите от тук там. Ами нали трябва да ви посещават и частните уроци и платените курсове към фирми и часовете по проекти – то от колко места лапате финанси и накрая учениците изкарват по-дълъг работен ден от самите учители. По ненормална система няма никъде. Да не вземе да се раздуха цялата работа.

Родител
Родител
05.12.2016 9:30 9:30

Класните ръководители се превърнаха в пъдари. Може ли насила да се задържат децата в училище? Щом отсъстват има причина. Сега от тази работа печелят личните лекари, защото бележките пак са фалшиви, но вече си отчита направен преглед! ВСИЧКО Е ФАЛШИВО!

ужасен
ужасен
05.12.2016 21:09 21:09

Нашите скъпи умници от МОН и със усиленото подмазване и съгласие на некъдърниците от РУО-тата разсипаха напълно образователната система. Къде в тази простотия от бумащина, писаници и водене на 1001 статитистики на българския учител остава време да си готви уроците и да учи децата. КЪДЕ! Превърнахте учителя в администратор, завързан с окови за ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРАВИЛА и ЗАКОНИ, писани от хора не знаещи нищо за образованието, за днешните деца, за тяхната агресия, възпитание и конфликти. С всичко променено и натрапено до тук какво точно се поправи – повече деца влизат в час или напротив МАСОВО ОТСЪСТВАТ; повече ученици постигат по-високи резултати или на напротив – ОЦЕНКИТЕ И НАУЧЕНОТО СТАВАТ ВСЕ ПО МАЛКО. ЗА КАПАК решихте някакви хора, които не са педагози и не са в същността на образованието да оценяват, преценяват и определят кой може да остане учител. АМА ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ИЛИ СЪВСЕМ НЕВМЕНЯЕМИ. И това е само началото – както криворазбраната демокрация роди поколенията непукисти, неуважаващи правилата, образователната ситема и всичко задължително, така и тези велики реформи ще родят нещо оше по-уродливо в близките години. А за далечното бъдеще – не се знае кой ще е останал, че да оцени зверските глупости и грешки на сегашните образователни кадри и стожери на образованието! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!

В тази
В тази
06.12.2016 3:15 3:15

В тази каша само такива като Наска от общежитието си щракат с пръсти на селски вечеринки. Вместо да я пенсионират, защото отдавна е на години за пенсия, те я оставят да си взема големите пари и да тормози всички с интриги и фантасмагории. Дай й само награди, снимки и пъчене пред публика, ама и тя вече много намаля. Само мераците на самовлюбената госпожа край нямат. Стига вече, бе. Няма ли край тоя резил. Спрете най-сетне срамните панаири.

оракул
оракул
07.12.2016 17:10 17:10

НЕ е само тази дето я цитирате редовно. Ами оная бясна директорка, ама артък бясна – ако не спретне някое масово навикване или скандал поне веднъж на месец не може да живее удовлетворено. Тая хем бесове я гонят, хем критиката, хем злобата. Не умее да се харесва на хората – затова я избива на агресия до лудост. Но така нищо не се получава – само дето обира хорската „любов“ и „уважение“. Болната амбиция с нищо не се лекува, но грешната преценка колко е велика и колко голям професионалист е често води до смяна на позициите – във всяко отношение.

Оги
Оги
07.12.2016 20:15 20:15

Тая с цъдките на бърната още ли са подвизава като директор бре. Ама тая нейната лудост в бяс ли е преминала. Тц- тц – да му се не види. Лоша работа.

Болната амбиция
Болната амбиция
07.12.2016 21:32 21:32

Болната амбиция наистина е нещо страшно. Наска от общежитието е в челната класация по този показател. Командва й се на жената, бе. Не иска да се пенсионира, макар че това отдавна трябваше да стане. Вече 20 години подлудява всички, за да взема награди, пък с тях си вървят парите и другите облаги. Умира си от скука в кабинета и все измисля някоя нова глупост, за която юрва целия колектив. Докато не извади душата на хората, не мирясва. Луда за връзване, дето се е разпищолила из целия град, щото общежитието е тясно за нейните безкрайни мераци. Ей, пенсийо, пенсийо…Не се уморяваш да се излагаш.

Докато тук
Докато тук
09.12.2016 6:51 6:51

ДОКАТО ТУК СИ ПИШЕТЕ, НАСКА ОСТАРЯ С ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА. ДОКОГА ЛИ ЩЕ Е ОЩЕ ЗАЛЕПНАЛА С ТУТКАЛ НА НАЧАЛНИЧЕСКИЯ СТОЛ В ОУО. ДАНО НАЙ-ПОСЛЕ Я ВИДИМ КАТО ПЕНСИОНЕРКА.

Чакайте си
Чакайте си
10.12.2016 9:03 9:03

Чакайте си вие Наска да се пенсионира, ама тя вече се облизва за още парички, дето ще й дойдат с новото увеличение на учителските заплати. На нея винаги се пада лъвския пай. Да лапат мухите другите, дето се чудят как да й угодят, че да усмирят лудостта й. Голяма амбиция, голяма алчност. Докога ли това малоумие ще продължава.

Докато накой
Докато накой
11.12.2016 8:35 8:35

ДОКАТО НЯКОЙ НЕ Я ИЗРИНЕ ТАЯ АЛЧНА И ЛУДА НАСКА, ОУО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ БЛАТОТО, В КОЕТО Е ЗАТЪНАЛО. ВСИЧКО ТАМ СЕ ПРАВИ, ЗА ДА СЕ НОСИ СЛАВАТА НА ТАЯ ПЕНСИОНЕРКА И ПАРИЧКИТЕ ДА СЕ УМНОЖАВАТ. НА ВСЯКА СНИМКА ПЪРВА ТЯ ИЗТОПОРЧЕНА. ХЕМ ЦИРК, ХЕМ РЕЗИЛ.

Ами че тя
Ами че тя
11.12.2016 13:30 13:30

Ами че тя освен от снимки и награди да не би от нещо друго да се интересува. Пенсията я чака от години, ама връзките й я държат на топлото и доходно място. АЗ АЗ АЗ АЗ АЗ АЗ…………Това е Наска. Няма да се усмири, докато не си построи паметник в ОУО, че да се знае за вечни времена коя метреса е управлявала там повече от 20 години. Машала на РУО. Машала на Колев. Горките управлявани от нея служители. Няма отърване от тая напаст.

Няма начин
Няма начин
11.12.2016 16:55 16:55

Няма начин Наска да не си подготвя нещата за паметник. Според нея няма друг, който да е по-заслужил от нея, не само в ОУО, а и в цяло Хасково. Нали си е сватбарка открай време. Така стоят нещата там. Мисли си, че без налудничавите й идеи общежитието ще се срути. Даже и не й идва на ума, че на хората им е писнало от тези едни и същи изпълнения. Аман от тая пенсионерка и тъпите й номера. Пари и награди, награди и пари. Само това я движи. РУО и Колев се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Ама там отдавна вони на друго. За всички е ясно на какво, ама де голяма тояга де.

Back to top button