Хасково

Хасковското читалище „Тракия 2008“ с грамота за доброволчество

Хасковското читалище „Тракия 2008 “ с председател инж. Димиитрийка Христова посреща днешния Международен ден на доброволеца с грамота от националния конкурс „Доброволческа инициатива 2016“. Конкурсът бе обявен за шести път от Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци.

Както Haskovo.info писа, за конкурса бе номинирана благотворителната акция на читалището „Да дарим учебници и книги за българското неделно училище „Св. Св.Кирил и Методий“ в Истанбул“.

Така читалището и Тракийското дружество „Геоорги Сапунаров“ за втори път подпомогнаха изучаването на български език, съхраняването на духовната и културна идентичност на българската общност в града край Босфора.

Международният ден на доброволеца се чества за първи път през 1985 г. по инициатива на ООН.

Тогава световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button