Любопитно

Две елхи запалиха в Любимец, дойде и Дядо Коледа

За втора поредна година в Любимец грейват едновременно две елхи. Естествените дръвчета в центъра на града се превърнаха в коледния символ, който събира малчуганите и техните родители в очакване на Дядо Коледа.

Стотици грейнали детски очи тръпнеха в очакване отново да видят добрия белобрад старец. И той не закъсня. Дядо Коледа пристигна на пл. „Трети март“ по въздух, но този път без своите елени. Заедно с него, участие в създаването на Коледната магия взеха младите таланти в лицето на джуджетата Янко Козарев, Станислав Колев и Иван Греков. Те бяха освободени от коледната подготовка на подаръците и изпратени лично от Дядо Коледа да поздравят жителите на града с настъпващите Коледни и Новогодишни празници, да им пожелаят здраве, мир и благоденствие. Малките джуджета показаха отлична игра както в модерни, така и в народни танци.

Елха

На открита сцена под елхата Вероника Бозалиева и Марина Деспинова изпяха песничката Приказна шейна и създадоха много настроение и коледен дух сред присъстващите.

Дядо Коледа благодари за поканата да присъства на празника и заедно с джуджетата и всички присъстващи, отброиха последните секунди до символичното запалване на коледните светлини в Любимец.

След тяхното озаряване, небето над града се изпълни с пъстроцветни фойерверки.

И тази година коледната украса в центъра на града бе уникална. Сръчните ръце на служители от читалище „Братолюбие-1884“ изработиха светещи фенери, от които се показват снежни човеци, малка коледна къщичка, направиха допълнителна украса за елхата и реставрираха украсата от миналата година. А на външната сцена поставиха символа на 2017 г. – красив огнен петел и часовник, който ще отброи последните минути на отмиващата 2016-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button