Хасково

Отпуснаха 9.5 млн. лв. за ремонти и асфалт на 4 общини в Хасковско

Четири общини от Хасковска област получават 9 484 000 лв. от Правителството за финансиране на инфраструктурни обекти. Средствата са от бюджета за 2016 година, съобщават от областна администрация.

Както Haskovo.info писа, първият целеви трансфер от 3 млн. лв. е за община Димитровград. Парите са за реконструкция, модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност в спортна зала „Младост“.

3 млн. лева е предоставена от кабинета на Бойко Борисов и за община Хасково. Средствата са целеви – за асфалтиране на улици и общинска пътна мрежа. С два милиона ще бъдат платени извършени досега дейности. За останалия един милион в най-скоро време ще бъде обявена обществена опръчка за асфалтиране. Вече има набелязани улици и пътища, които ще бъдат рехабилитирани, уточняват от общината.

За община Любимец са гласувани 884 000 лв. за ремонт на улици и съоръжения към тях на територията на общината и за строително-монтажни работи на сграда на читалище „Братолюбие – 1884“ в град Любимец.

На правителственото заседание са гласувани и 2 600 000 лв. за община Свиленград. Тези средства са за почистване коритото на река Марица и изграждане на съоръжения за превенция от наводнения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димо Иванов
Димо Иванов
09.12.2016 19:43 19:43

Дано новият кмет се сети за вилна зона „Кенана„ и не само тази зона ,а и други зони в града,където живеят толкова много хора, а дори няма нормални улици и канализация, въпреки че има одобрен план от доста време специално за Кенана и настоява по упорито за отпускането на повече средства за инфраструктура. Всички имат право да живеят нормално при нормални условия,а не със септични ями и разбити пътища! Все пак сме европейци и сме в Европейският съюз!

Back to top button