Регион

Ремонтират спешно покрива на читалището в Криво поле

Спешен ремонт на покрива на читалище „Пробуда-1905“ в хасковското село Криво поле, съобщи заместник-кметът Велин Балнакски. Той вече инспектира строителните работи.

Покривът не е ремонтиран десетилетия. Това е довело до многобройни течове. Подменя се дървената консрукция и керемидите на покрива. Това ще струва около 29 000 лв. „Пробуда“ е едно от най-активните селски читалища в общината.

Този ремонт е продължение на политиката за блгоустрояване на селата в общината. Тази година повече от 200 000 лв. са изразходвани за подобряването на живота на хората в селата. Изкърпени са улици в селата Гарваново, Гълъбец, Клокотница, Козлец, Криво поле, Стамболийски, Николово, Малево, Маслиново, Широка поля за общо 65 500 лв.

Ремонт

Ремонтирана е канализация в Малево за 22 200 лв. Ремонт на покрива и стълбището на кметството в село Манастир е струвал 30 000 лв. Ремонтирано е и кметството в с. Орлово за 21 882 лв.
В Конуш ремонта на кметството и почистването на улици са стрували над 17 000 лв. В Стамболийски има извършен ремонт на детската градини и детска площадка за повече от 14 000 лв.

Облагородяването на парка във Войводово е за повече от 5 000 лв. Ремонти и детски площадки са правени и в селата Стойково, Тракиец, Текето, Узунджово и Клокотница.

В ход е обществена поръчка за укрепване стената на реката в село Гарваново за над 50 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТОДОР
ТОДОР
09.12.2016 20:45 20:45

ЗА ИЗБОРИТЕ В ТРАКИЕЦ ПОСТАВИХА ЕДНА ЛЮЛКА В ЦЕНТЪРА НА СЕЛОТО, А ИЗПИСВАТ ДЕТСКА ПЛОЩАДКА.

Back to top button