Хасково

58 непълнолетни родилки в Хасково, 344 са децата в риск

58 са постъпилите сигнали през годината за непълнолетни родилки в Хасково, сочи Анализът на потребнотите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в общината. Посочват се и причини – културно-етнически.

Социалните са работили по 344 случая на деца в риск. 136 деца са настанени при близки и роднини. 17 деца са жертва на насилие. 33 деца се отглеждат в приемни семейства, а 25 малчугани са осиновени. На територията на общината е установено 1 просещо дете. Три момчета са хванати с наркотици.

В местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните са постъпили 34 сигнала и са образувани толкова дела по отношение на 45 деца. Полицейска закрила е предоставена на 11 деца.

В 27-те училища в общината се обучават 11 149 ученици, сочи още Анализът.

В началото на новата учебна година детските градини в общината се посещават от 2697 деца, с 65 по-малко от миналата учебна година и със 118 по-малко от предходната. Децата в яслени групи са 377 – с 60 по-малко.

Изгтовянето на Анализа е задължение на общините по новия Закон за предучилищното и училищното образование и се внася за разглеждане от кмета Добри Беливанов на сесията на общинския съвет в петък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бек
бек
12.12.2016 20:56 20:56

И къде в тоя анализ се анализира компетентността и възможностите на директорките парашутистки. Как една селянка може да скочи от нивата на директорския пост в училище или от частното в държавното щот й се прищяло да си турне титлата директор пред зурлата! Простите хора от народа все си мислят, че за директор на училище трябва да имаш култура, нужното образование, да си практикувал учителска професия, да си запознат с основни моменти от образованието, да не си бил извън системата щот не ти изнася да се занимаваш с деца. А не в един момент да ти се прище да си доказваш болните амбиции и така да се амбицираш, че чак да се насереш.

Back to top button