Регион

Минерални бани събира доброволци и дарения за Хитрино

Дарителска кампания в помощ на пострадалите в село Хитрино започна в Минерални бани. Вече са събрани вещи от първа необходимост, храна, дрехи и одеала. Отделно от това се събират и пари. В Минерални бани вече има и 12 доброволци, които могат да отидат в Хитрино, за да помагат, съобщи председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.

„Община Минерални бани ще дари 200 одеяла и комплекти спално бельо на кризистния щаб в Хитрино. Те са общинска собственост, нови са и са били закупени за нуждите на вече закрития Оздравителен техникум в Минерални бани. Съхранявани са в склад и са в отлично състояние”, каза Лятиф.

Акцията започна от понеделник сутринта и ще продължи до сряда вечерта. В четвъртък сутринта всичко събрано ще бъде натоварено на подходящ транспорт и ще замине за бедстващата община Хитрино.

Сега доброволците обикалят 12-те населени места в община Минерални бани и оповестяват от врата на врата хората за започналата акция. До четвъртък ще се прецени колко от доброволците ще заминат да помагат на място в Хитрино.

Даренията под формата на парични средства, одеяла, топли връхни дрехи и пакетирана храна се събират в приеметелния пункт, който се намира в Голямата зала на Младежкия дом. Сградата е изевстна, с това че в нея се помещават Полицейския участак и Общинското горско стопанство на Минерални бани. Даренията могат да се предоставят от 8 до 17 часа всеки ден до сряда включително.

Haskovo.info припомня, че дарителска кампания за Хитрино започна и община Харманли.

Акция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Tonich
Tonich
13.12.2016 10:10 10:10

Събирайте, после проверете в Харманли при „бежанците“, там ще са вашите дрехи…..

Back to top button