Хасково

ОИК реши да не жали касирането на изборите в Тракиец

На свое заседание снощи Общинската избирателна комисия в Хасково реши да не обжалва решението на Хасковския административен съд от 6 декември с което се отменя решението на ОИК и се касират частичните избори в село Тракиец от 2 октомври.

Както Haskovo.info писа ХАС установи 38 гласували лица, които не отговарят на изискванията на Изборния кодекс. Допуснати са нарушения на законовите изисквания за гласуване по настоящ адрес.

Делото за касирането на изборите започна по жалба на кандидата на ГЕРБ за кмет на хасковското село Жечка Колева. Вотът пък бе спечелен от стария кмет на Тракиец Красимир Бойчев (АБВ), за когото гласуваха 264 човека. Колева получи 234 гласа.

След съдебното решение Бойчев заяви пред Haskovo.info, че ще обжалва решението на хасковския съд пред ВАС.

Общинската избирателна комисия мотивира решението си с липса на правен интерес. Въпреки това се удължават правомощията на Боряна Делчева по изготвяне и подаване на отговор по евентуална жалба по цитираното дело от друга процесуално легитимирана страна в процес.

ОИК реши и да уведоми ЦИК, че в трето поред заседание не се явява секретарят Емине Махмуд, като Централната избирателна комисия може да реши за предсрочното прекратяване на правомощията й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Избирател
Избирател
13.12.2016 9:02 9:02

Ура-а-а-а ! Ще има нови избори. И доктор Станчева ще преглежда отново. В новия медицински пункт на мястото на магазина на брата на Бойчев.Ми то нека има избори постоянно. Поне ще ни преглеждат по-често отколкото с личен лекар.
Разбира се , че ОИК няма да обжалва. Председателят е съпруг на секретаря на общината. От злоба отвори торбата с бюлетините в нощта на изборите.Но пак ще гласуваме за Бойчев. Жечка що злоба изля в това село. Пък и палачинката се обърна-а.Гърба падна , или по-точно самопадна , Делянчо посъдим- парите ще отиват другаде. На Цанков не знам дали ще му стиска пак да задвижи милиционерската преса.

АЛЕКСАНДЪР
АЛЕКСАНДЪР
13.12.2016 9:59 9:59

КРАСИ Е ПИЧ И ЩЕ СПЕЧЕЛИ, ГАРАНЦИЯ !

Fanki
Fanki
13.12.2016 12:14 12:14

Краси да си гледа рибите и много много да не се перчи щото–––––

ТОШКО
ТОШКО
13.12.2016 21:17 21:17

НЕ СЕ ЧЕШЕТЕ ЗА КРАСИ, НЕГОВАТА РИБА СЕ ГЛЕДА САМА.
А СЕ ГРИЖЕТЕ ЗА ДЕЛЯНЧО , КОЙТО ВЕЧЕ Е В НЕМИЛОСТ.

Back to top button