Хасково

Вече търсят фирми за ремонтите на „Рилски“, „Шандор“ и 4 ОДЗ за 15.8 млн. лв.

Обществена поръчка за избор на изпълнител за основните ремонти на две училища и четири детски градини обявиха от община Хасково.

Общата прогнозна стойност на ремонтите е за 15 781 216 лв. без ДДС, като сградите са разделени на шест обособени позиции. Оферти пък могат да бъдат подавани само за една позиция.

Продължителността на ремонта в ОУ „Шандор Петьофи“ е до 450 дни и е на стойност 3 732 852 лв. без ДДС. Ремонтът в ОУ „Св. Иван Рилски“ е със същата продължителност и за 3 834 460 лв. бе ДДС.

Продължителността на ремонтите в четирите детски градини е до 510. За ОДЗ 15 „Слънце“ е на стойност 2 334 499 лв. без ДДС, ОДЗ 19 „Щурче“ – 1 828 875 лв., ОДЗ 11 „Елхица“ – 2 044 055 лв., ОДЗ 20 „Весели очички“ – 2 006 472 лв.

Строителните дейности трябва да бъдат изпълнени във връзка с реализацията на ОП „Региони в растеж“. Ремонтите включват: реконструкция, преустройство и прилагане на мерки за енергийна ефективност на четирите ОДЗ-та с по две съществуващи сгради и на двете училища. Предвижда се ремонт на сградните водопроводни и канализационни инсталации, подмяна на сградните водопроводни и канализационни отклонения и отводняване на дворовете, ремонт на електроинсталацията на сградите. Ще се оборудват нови котелни централи, съобразено с изискванията на действащите правила и нормативи и изпълнение на нови отоплителни и вентилационни инсталации. В двете училища ще има и асансьори.

Haskovo.info припомня, че докато траят ремонтите учениците от „Шандор Петьофи“ ще учат в ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПГДС „Цари Иван Асен ІІ“, а тези от „Рилски“ – в ПМГ „Боян Петканчин“ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Докато тече ремонтът в една от сградите на съответното ОДЗ, децата ще бъдат в другата.

Ако няма обжалвания на процедурата от общината очакват договорите с избраните кандидати да бъдат сключени през септември и ремонтите да приключат до началото на следващата учебна година.

Офертите на кандидатите трябва да бъдат отворени на 9 август. Обявена е и обществена поръчка за строителния надзор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
коко
коко
04.07.2016 22:25 22:25

ХАХАХАХАХА Щo дрямахте досега ве ? Поредна излагация, ремонта трябваше вече да е почнал ! Като ви знам начина на работа нищо чудно тея ремонти и повече от 2 години да откарат

родител
родител
05.07.2016 0:21 0:21

От кога се говори за тези ремонти!? „Ако няма обжалвания – договорите ще бъдат сключени в септември“!!!! И ако обжалват … – да не започнат ремонта през юли 2017. И цяла учебна година училищата да стоят празни, докато фирмите си обжалват процедурите… Това е безотговорно! Толкова неудобство създават на толкова народ, докато се мотат из процедури! Без думи…

Back to top button