Хасково

50 ученици от хасковското „Раковски“ учат извънкласно български

Пет групи от деца с обучителни затруднения от хасковското Начално училище „Георги Сава Раковски“ в ромския кв. „Република“ учат извънкласно български език. Това стана ясно на пресконференция в Регионалното управление на образованието по проекта на МОН „Твоят час“.

Във всяка група са по 10 деца, като от училището споделиха, че имат подкрепа и от родителите. 7 групи в училището пък са по интереси. Децата ще посещават институции, библиотеката, ще снимат Хасково, предвидени са занимания в сферата на гражданското образование и изкуството.

В СУ „Паисий Хилендарски“ извъкласно се занимават 360 деца – в 10 групи за ученици с обучителни затруднения и 13 по интереси. В часовете са включени и родители.

В ГПЧЕ „Асен Златаров“ имат сформирани 20 групи, от които 15 са по интереси. Децата предварително заявяват в анкети какво им е интересно и училището търси начин да им подсигури преподавател или лектор. Директорът Деян Янев сподели, че среща затруднения при намирането на фотограф, защото много от учениците му искали извънкласно да се занимават с фотография.

В „Твоят час“ са включени 81 училища от Хасковска област. Сформирани са общо 924 групи, от които 381 за ученици с обучителни затруднения и 543 групи за дейности по интереси.

Пресконференция

Включени са 11 247 ученици от 1 до 12 клас, от които 3207 в групите с обучителни затруднения и 9098 в групите по интереси. Обученията се провеждат от 893 учители.

Бюджетът за изпълнение на дейностите по проекта, за всички училища от Хасковска област за тази учебна година е 1 869 093 лв.

Хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ е с най-голям брой ученици, включени в групите – 433.
Проектът е двугодишен.

Началникът на РУО Румяна Делчева заяви, че се надява първата фаза да мине успешно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button