Любопитно

Концертът на „Китна Тракия“ започна с минута мълчание за Хитрино

Концертът на Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ в хасковския театър „Иван Димов“ започна с минута мълчание в памет на жертвите от село Хитрино. Концертът трябваше да е вчера, но бе отменен заради националния траур.

Тази вечер в началото пред публиката говори председателят на тракийското дружество „Георги Сапунаров“ Кирил Сарджев, който каза, че концертът е духовен подарък в навечерието на Коледа и Нова година. Той припомни, че на 18 декември се навършва годишнина от рождението на Капитан Петко войвода.

Концерт

„Историята е камбана – сплав от геройства и падения, а не само жълти страници, които не могат да ни ползват. Нейният звън е нашето настояще“, каза още Сарджев.

Приветствие отправи и генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, който заяви, че тракиец звучи гордо, като все повече и в Турция. „Тракийци пазят българските традиции. Когато сме заедно сме силни“, допълни консулът.

Концерт

Концертната програми предложи 11 изпълнения, като пред публиката освен ансамбълът се представиха още „Тракийска дъга“, „Пъстрица“, Петя Кенанска, „Воденица“ и ветерани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button