Регион

Приключи разследването за наводнението в Бисер, чакат се обвинения

До месец е възможно да бъдат повдитгнати обвинения за жестоката трагедия, сполетяла харманлийското село Бисер преди близо 5 г. От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив съобщиха за Haskovo.info, че разследването за причините за наводнението е приключило и предстои наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив да се произнесе в законния срок.

Разследването последно се водеше от екип от следователи от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив. Делото съдържа над 6 000 листа или 26 тома, като в три от томовете е приложена комплексната оценъчна експертиза, по която вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи и са дали заключение за размера на причинените вреди на всеки пострадал.

Разпитани са над 600 свидетели, приложени са документи и заключенията на две комплексни технически и осем съдебно-медицински експертизи. Досъдебното производство се води по чл. 335 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на наводнение по непредпазливост, вследствие на което са настъпили смърт и/или значителни вреди.

Първоначално делото се водеше от прокуратурата в Хасково, след това беше изпратено по компетентност във Военна-окръжна прокуратура-Пловдив, тъй като имаше данни, че язовир Иваново е собственост на Министерството на отбраната. Впоследствие по разпореждане на главния прокурор разследването беше възложено за наблюдение на Районна прокуратура-Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.12.2016 17:23 17:23

е няма такава държава след пет години благополучно приключва разследването щяло да има и обвинения.ще има ли осъдени????? аз ще ви кажа ще има култура ми янко

Анонимен
Анонимен
14.12.2016 18:56 18:56

А може и да няма обвинения и да се окаже, че няма доказателства за вина …

Анонимен
Анонимен
14.12.2016 23:31 23:31

А какво ще стане с къщата която не ни е възстановена все още и не само нашата, а и останалите общо 20 на брой. Пак ли ще духаме супата.

Back to top button