Средната заплата в Хасковско намалява и е 690 лв.

Хасково

През третото тримесечие на годината средната брутна месечна заплата в Хасковска област намалява спрямо второто тримесечие с 2.5% и е 690 лв., сочат данните на Териториално статистическо бюро – юг при НСИ.

За обществения сектор средната заплата е 813 лв., а за частния – 650 лв.

Средната заплата за юли е 687 лв., за август – 679 лв. и за септември – 703 лв.

Най-високи са възнагражденията в сектора „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти, далекосъобщения“ – 1178 лв., а най-ниски са в хотелиерството и ресторантьорството – 473 лв.

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември намаляват с 1900 или с 3.6% спрямо края на юни 2016 г., като достигат 51 100. Най-много са наети в преработващата промишленост – 26%, следва търговията, ремонт на автомобили и мотоциклети – 18.5%.

Наетите са с 0.3% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

4 коментара

  • И все по-зле ще става. Къде са инвестициите и новите работни места, с които предизборно ни лъгаха новите управници на града?

  • Инвестициите които обещаха ГЕРБЕРИТЕ са в ЗАДНИЯ ДЖОБ на Бай Добри и ДЕЛЯНЧО Между впрочем къде се скри това МОМЧЕНЦЕ никакъв не се появява

  • Алооооооо, доста време мина без да сте пуснали партенки, че чакате инвестиции отнякъде. Няма да е зле да пуснете малко новогодишни обещания. Все пак Коледа идва !

  • Беливанов,Беливанов, смотаняк смотан, това ли ви е управлението.Срам ме е вече,че живея тука. Като ме питат вече по улиците гости на града кьде се намира това или онова вече ги льжа,че не сьм от тука. Казвам-аз сьм от другаде и ги оставям някой от ГЕРП да си ги упьтва.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.