Спорт

Петя Делчева е №1 в класацията на Спортното, отбор на годината са щангите

Спортист на годината на хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“ е шампионката по борба Петя Делчева. Тя получи отличието си от кмета Добри Беливанов на церемония в Младежкия център.

Бизнесмени дариха Петя с общо 1700 лв., като посочиха, че успехите имат и финансово измерение, като й пожелаха олимпийски медали.

Награждаване

Петя Делчева е първа на Държавното лично първенство, първо място на Държавния отборен шампионат, второ място на Балканския шампионат, златен медал на международния турнир „Георги Берчеану“ – Букурещ, второ място на световното първенство по борба за кадети в Грузия. Златен пояс за най-добър състезател на международния турнир по борба „Шестте великденски ангела“ и златен колан за най-добър състезател на международния турнир по борба „Русенски легенди“, връчен й от Станка Златева.

Награждаване

На второ място в класацията е Мария-Магдалена Кирева – вдигане на тежести. Първо място на Държавното лично първенство, първо място на Държавния отборен шампионат, четвърто място на Европейското първенство в Полша, четвърто място на Европейското първенство за юноши и девойки в Швеция, трето място на Европейско първенство.

Трети е боксьорът Емирджан Мехмед – златен медалист на Държавното лично първенство, първо място на Държавния отборен шампионат и пето място на Европейското първенство.

В класацията следват: Весела Бръмчева (борба), Даниел Николов (бадминтон), Страхил Юриев (борба), Христо Сотиров (вдигане на тежести), Йорданка Стоянова (лека атлетика), Маринела Панайотова (хандбал), Хасан Хасан (борба).

Всички бяха поздравени от директора на училището Силвия Тенчева.

Треньор на годината е Петър Кирев – борба класически стил, който раздаде премии на талантливи състезатели.

Награждаване

Отбор на годината е тимът по вдигане на тежести с треньор Живко Архондев.

В програмата на церемонията се представиха от ансамбъл „Южняче“, ученици от Спортното и състезателки по спортна гимнастика от клуб „Юнак“ – Кристин Кръстева, Катрин Кръстева и Тея Иванова.

Haskovo.info припомня, че церемонията Спортист на годината на Хасково ще е на 21 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
quest_385 каза
quest_385 каза
15.12.2016 20:31 20:31

Като гледам снимката и чета коментара не разбирам това петя ли е или петър щото хич не прилича на жена Живеем в КРАЙНО БЕДНА държава а хвърляме пари за обучение на спортисти и се питам Дан Колов Ст Божков Гунди и стотици спортисти дали са завършили спортни училища при положение че държавата е пълна с ФИТНЕС ЗАЛИ Ей го и премиер всеки ден играе МАЧЛЕ дали е завършил СТ Караджа в Хасково

Читател
Читател
16.12.2016 9:34 9:34

Много е елементарно да се обижда едно толкова талантливо дете как изглежда! Кажете нещо мило и поощряващо за тези деца, които всеки ден полагат ужасно много усилия за да постигат целите си ! Браво!

RET
RET
16.12.2016 11:05 11:05

Щангите отбор на годината, при условие, че хандбалът има толкова много успехи. Завистта ще съсипе това училище.

Анонимен
Анонимен
17.12.2016 0:11 0:11

С тази директорка какво друго да очакваме

Back to top button