Тръгна делото за затвора срещу Георги Иванов с трима прокурори от Хасково и Пловдив

Хасково

Хасковският окръжен съд даде ход на делото срещу бившия кмет Георги Иванов, който е подсъдим за разрушаването на сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“ в областния град.

В предходното съдебно заседание на 13 октомври адвокатите на Иванов поискаха отвод на двамата прокурори от Хасково, което искане поддържаха и днес. Отделно те настояха и за изпращането на прокурора от Пловдив, който е писал обвинителния акт. В залата днес се яви Георги Димитров от Пловдивската окръжна прокуратура, който е наблюдаващ прокурор по делото и е писал обвинителния акт.

В началото прокурор Димитров изрази опасенията си, че неговото участие в съдебната фаза, без да е командирован в хасковската прокуратура би довело до отмяна на съдебния акт. Той допълни, че е командирован само за днешното заседание.

В крайна сметка съдът не уважи искането за отвод на хасковската прокуратура, защото не са посочени доказателства за предубедеността на окръжния прокурор Иван Стоянов и Николай Гугушев, които се явиха. Съдебният състав остави на преценката на прокурор Димитров дали да участва. Той заяви, че ще се подчини на заповедта на Апелативния прокурор на Пловдив да участва в днешното заседание и изчете обвинителния акт срещу Георги Иванов.

Дело

Haskovo.info припомня, че делото бе образувано по внесения на 16 юни от Пловдивската окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на Иванов, че в качеството на длъжностно лице противозаконно е дал разрешение за разрушаването на културна ценност.

Цитира се заповед от 14 май 2015 г., с която Иванов е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“, построена през 1892 г., обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, на стойност 89 000 лв., като е последвало разрушаването на културната ценност.

Георги Иванов заяви пред съда, че не се признава за виновен. Той каза, че ще даде обяснения пред съда след като изслуша разпитите на свидетелите и вещите лица. Адвокатите му поискаха делото да продължи по съкратено производство без изслушването на 17 свидетели и да се приемат протоколите от разпитите им на досъдебната фаза.

Заседанието продължава с разпитите на присъстващите свидетели.

12 коментара

 • Шибиле в грешка си-твоето гоше си е за затвора, сам заяви в телевизионно интервю че е заповядал да се събори затвора. Сега като видя дебелия се извърта, не бил заповядал. А колко откраде? Виновен е и че изгони и хората от града. Ако не ми вярваш се обади на“Информационно обслужване“ клон Хасково, бул. „България“ №152, Тел.: 038/663 785, там ще ти потвърдят че в преброяването на населението от 2011г., всички областни градове са намалели със 7%, а Хасково с 13%! Това как ще го коментираш малоумнико? И да го оправдае съда в което се съмнявам, той ще си остане най-алчното, най-ненаситното и най-пагубно нещо / нечовек/ за града! Запомни го!

  • Митаче,като не си наясно с някои неща не се обаждай неподготвен.Кажи ми какво се промени в Хасково за една година?Аз ще ти кажа нищо,даже е още по зле.А сетих се сарнират някви панелки,ама мен кво ма топли това.

 • Ха, а ти Димитре какво ще кажеш за това, че за последната година само Хасково поголовно намалява? Не ще да е от Георги Иванов – нали има вече нов кмет, защо хората бягат и то не само от Хасково а от цяла България?

 • КОЛКОТО И ДА ГО ЗАЩИТАВАТЕ БИВШИЯТ КМЕТ Е ЗА ЗАТВОРА, ДА ТОЙ ИЗГОНИ ХОРАТА, ТОЙ ОКРАДЕ ГРАДА, ТОЙ УНИЩОЖИ И БИЗНЕСА НА МНОГО ХОРА-КАКВО ДА ПРАВИМ СЕГА? ДА МУ РЪКОПЛЯСКАМЕ ЛИ? СЪБУДЕТЕ СЕ! БЕЗ НАКАЗАНИЯ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ НЯМА ДА ИМА БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! НЕГАТИВНИТЕ КОМЕНТАРИ, ЧЕ ВСИЧКИ БЯГАЛИ ОТТУК СА ВНУШЕНИЯ НА ЛОШИ КУКЛОВОДИ! НЯМА ДА ЖИВЕЕМ В СТРАХ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ УПЛАШИ! ДА СЕ ПЛАШИ РАЗБОЙНИКА ОТ УЗУНДЖОВО!

 • Коста, Коста зем да са гръмниш и ти си нечия марионетка, нъл тъй батюйто! Напрао си кьорав да не видиш че Хасково става по зле с тия тъ…. управници

  • ТИ ПЪК КО РАЗБИРАШ ОТ НАРОДНА МУЗИКА ВЕ ЦЪРВУЛ! ТИ СЕ ГРЪМНИ! ДАЖЕ ТРЕЕ ТИ КАЖА ЧЕ СИ УМРЯЛ МА ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕШ!

 • Какъв паметник на културата е тая развалина, хайде стига. Кой я знаеше и кой се грижеше за съборетината? Като е толкова важна защо никой не й обръщаше внимание, ами псета, коне, клошари и прочие елементи я изтърбушиха и отарашиха. КОЙ позволи това? КЪДЕ гледаше собственика? България е цялата в руини, включително духовни! Това е най-жалкото. И спасение няма с тия дребни души.

 • Този паметник беше в двора на КЕЧ, във военното поделение, ти също я знаеш защото всички ни водеха от училище да го видим. Псета и коне на са влизали нито клошари-това са глупости! И България ще се възроди!!! Треперете крадци и разбойници-вашият час дойде! Първи от най-големите в затвора ще бъде бившият кмет-да страхува се, а когато мачкаше хора и буквално ги убиваше му беше хубаво, нали? Сега е неговият ред! Не всичко се купува с пари гоше, нито здраве вече имаш, нито уважение! Някои хора още сънуват че ще се върнеш на бял кон – да ма не! Това е един лош сън от който искаш да се събудиш ма е наживо-тоз огън ти го запали-сега се печи на него! Ма бавно!

 • Нищо няма да излезе от този храст,предишния е толкова напред с метериала че не се плаши от нищо. За една година се намери работа на 100 помака в община,,нищо против тези хора но една помакиня ме дразни и си намери майстора.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...