Хасково

Заделиха 20 бона за нуждаещи се, отпуснаха безплатни карти на деца с увреждания

Общинските съветници приеха предложението на кмета Добри Беливанов в бюджета за 2017 г. да бъдат заложени 20 000 лв. за предоставяне на еднократни финансови помощи в полза на граждани на общината, както и правилник, по който средствата да се отпускат.

Haskovo.info припомня, че по правилник размерът на финансовата помощ е не по-малко от 200 и не повече от 1000 лв. В случаи на изключително тежки здравословни проблеми, еднократната помощ може да бъде до 2000 лв., независимо от размера на годишния доход на лицето.

В общината ще се създава и регистър на предоставените еднократни финансови помощи за бюджетната година.

Съветниците гласуваха и за издаването на безплатни карти за тролейбусния транспорт в Хасково за деца с увреждания и техните придружители за 2017 г.

Към 31 октомври броят на децата с над 71% увреждане и с установена нужда от постоянна чужда помощ в община Хасково е 27.

Така общината ще осигури необходимите средства за издаване на безплатни карти за тролейбусния транспорт на тези деца. Картите трябва да се издават за конкретното дете и да са безплатни както за детето, така и за придружителя в момента на пътуването.

Прие се и удължаване срока на договора на управителя на Тролейбусен транспорт Йордан Панев до провеждане на конкурс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button