Регион

Прокуратурата обвини още трима за погрома в бежанския лагер в Харманли

Районна прокуратура – Харманли привлече като обвиняеми още трима чужденци – двама афганистанци и един иракчанин, за безредиците в Регистрационно-приемателния център в Харманли, съобщават от държавното обвинение.

Спрямо тях е повдигнато обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу полицаите и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

Haskovo.info припомня, че на 24 ноември в бежанския лагер избухна бунт, при който бяха ранени полицаи и нанесени големи щети по лагера.

За тримата чужденци има събрани доказателства, че са участвали в тях. Двама от обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „подписка“, а третият, който е непълнолетен – на 16 г., е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

По същото дело като обвиняеми са привлечени още 18 афганистанци със същото обвинение. 15 от тях са задържани под стража, потвърдена мярка от Хасковския окръжен съд, а останалите трима, които са непълнолетни са с наложена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Разследването по делото продължава, като се очакват заключенията на назначените от Районна прокуратура – Харманли седем съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-оценителната експертиза за стойността на имуществените вреди, нанесени по време на безредиците в лагера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button