Любопитно

10 от „Орфей“ с дебют за старта на Националния фестивал на коледната и новогодишната песен

Подготвителната група на хасковския хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова изнесе тази вечер концерт в художествена галерия „Атанас Шаренков“. Така се откри изложбата с детски рисунки „Нарисувай ми коледна песен“ и Първия национален фестивал на коледната и новогодишната песен.

Малките хористи са общо 16, като 10 от тях имаха първата си сценична изява.

Малко по-рано от „Орфей“ изпратиха дискове с коледни песни до училищата и школите в града и децата рисуваха на музиката. Така се роди и красивата изложба.

Празникът тази вечер завърши с много аплодисменти и торта за децата.

В събота от 15 часа в Младежкия център е официалното откриване на фестивала. Тогава ще се представят 4 състава, а във вечерния концерт – пет.

Концерт

Хор „Орфей“ ще участва и с групите си от 4 до 7 клас, младежката от 8 до 12 клас, а първа самостоятелна изява ще имат от „Орфей +“. В концертите ще участват и от детска вокална група „Орфейче“.

В неделния концерт от 11 часа на площад „Свобода“ ще се включи и детски хор от Пазарджик.

Участниците са общо 8, така е по статут. Сега те са още от градовете Нови пазар, Пловдив, Варна, Стара Загора и Димитровград. Всички ще получат подаръци, осигурени от общината, грамоти и плакети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button