Хасково

Шест отличия за хасковските младежи от национален конкурс

С шест отличия от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“ се завърнаха учениците от Школата по етнография при хасковския Младежки център“. Възпитаниците на Нели Арнаудова заслужиха и три стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Конкурсът се провежда за поредна година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

Нашите младежи се представиха отлично в разделите: Керамика, Декоративни пана и тъкани и Литературно творчество.

Наградени

Виктория Стоянова спечели Второ място за композицията „Коледари“ от глина и заслужена стипендия. Габриела Делчева заслужи Второ място за декоративното пано “Кукер“ и поредната стипендия. Иванка Георгиева е Трета за паното „Кукерска маска“ и стипендия за изявени деца, Яна Матанова в 4 клас е с Второ място за керамика, Ралица Чанкова – Трето място за кукла коледар и Стефан Евтимов – Второ място за стихотворението „Коледно желание“.

Наградените деца получиха грамоти и медали от Национален дворец на децата и Министерството на образованието и науката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button