Любопитно

Different Highway влезе с гръм и трясък в Големия финал, нека ги подкрепим

Преди броени дни, хасковските рок надежди от Different Highway достигнаха до големия финал на конкурса Голямото рок междучасие по БНТ. Конкурсът предоставя шанс на младите групи за изява, свирене с професионална апаратура и разбира се опитът, който самите те могат да получат от професионалните музиканти, участващи в шоуто.

Заявка с песен по избор – авторска или кавър, бяха подали 143 групи от цялата страна. От тях организаторите Димитър Кърнев и Александър Обретенов бяха избрани само 22, които да се явят на пряк кастинг в едно от студията на телевизията. Сред бандите имаше от Шумен, Добрич, Видин, Благоевград, Ямбол, Пловдив, Велико Търново, разбира се нашите хасковски момчета.

От 22-те групи на кастингите бяха допуснате 13, като по регламент бяха само 10, но тъй като имаше много добри групи и журито беше склонно на промяна. Това бяха 13-те финалисти.

Рок

Следваше първият лайв концерт, в който групите трябваше да изпълнят кавър на известна българска песен. Нашите момчета се представиха с бързото парче на Импулс – Гладиатор. Тогава те се спряха на девета позиция с 19.25 точки. Следващата задача беше класик рок парче. Different Highway изпълниха едно много любимо за всички тях парче Burn на Deep Purple, за което получиха смазващите 22 точки, които ги отредиха на пето място. Третата седмица по ред на лайв концертите, имаше само 7 групи останали и момчетата от хасковската четворка направиха кавър на драматичната балада Crying in the rain на Whitesnake.

Четвърто място бе крайното класиране, преди концерта, който щеше да определия големите 4 финалиста. Тази седмица те се представиха с новото си авторско парче „Огън гори”, което изуми журито, страшно впечатлено от сработеността на цялата група, а и уникално високият глас на вокалиста. Така нашите момчета от Different Highway извървяха своя път до финала.

Рок

Големият финал ще се проведе идната сряда на 21 декември от 21 ч. веднага след вечерната емисия на новините по БНТ. Резултатите са анулирани, така че всички пет финалиста ще имат реални шансове за спечелване на конкурса. Гласуването ще е 50 на 50. 50% от оценката на журито и 50 от зрителския вот. Така ще се определи първият победител от конкурса Голямото рок междучасие, но вече по БНТ. Наградата е страхотна и както казват професионалните музиканти: Завиждаме дори и ние!. А тя е пълно музикално оборудване, запис и продуциране на видеоклип.

Момчетата от Different Highway са много въодушевени от всичко, случило им се досега и чакат с нетърпение излизането си на Големия финал. Твърдят, че това ще бъде най-добрият концерт за цялото Голямо рок междучасие досега. Който и да спечели конкурсът ще е достоен победител, но ще е по-хубаво ако сме ние, шегуват се те и както пишат на страницата си във фейсбук ROCKK ONNN!!!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button