Любопитно

Над 200 хористи показват класа в Националния фестивал на коледната и новогодишната песен

Над 200 хористи в 8 формации започнаха участието си на Първото издание на националния фестивал на коледната и новогодишната песен в хасковския Младежки център.

Фестът бе официално открит от депутат Евгения Ангелова и зам.-кмета Милена Трендафилова, които бяха отличени от директора на Младежкия Жанета Матанова за ролята им фестът да го има. Грамота получи и диригентът на хор „Орфей“ Елена Цветкова, която е вдъхновител на фестивала.

Фестивал

Днес формациите от Хасково, Димитровград, Пловдив, Стара Загора, Варна, Пазарджик, Нови пазар се представят в следобеден и вечерен концерт на сцената на Младежкия център. В неделя от 11:30 часа на площад „Свобода“ също ще има концерт под мотото „С песни край елхата“.

Фестивал

Организаторите изразиха надежда, че фестивалът ще се превърне в ежегоден и приканиха българските композитори да пишат песни, които да бъдат изпълнявани на хасковска сцена.

За всички участници има подаръци, грамоти и плакети. Във фоайето на Младежкия център е поставена кутия за набирането на средства за 17-годишната Николета Корондилева. Фотографът Димитър Митев също снима благотворително за Ники.

Фестивал

Както Haskovo.info писа, фестът бе открит снощи в галерия „Атанас Шаренков“ с изложбата „Нарисувай ми коледна песен“ и концерт на подготвителната група на хор „Орфей“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button