Хасково

Митничар е сред арестуваните за 1360 мастербокса цигари на „Капитан Петко войвода“

Старши митнически инспектор е сред тримата арестувани по аферата със задържан тир на ГКПП „Капитан Петко войвода“, натоварен с 1360 мастербокса безакцизни цитари. Това съобщиха на съвместна пресконференция в Хасково от МВР, прокуратурата и Агенция „Митници“.

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов съобщи, че на 17 декември на пункта от Гърция е влязъл тир, който е отклонен за щателна митническа проверка. При нея в ремаркето са открити 677 950 кутии цигари. Те са на стойност 5 084 000 лв., а дължимият акциз е за 2 881 287 лв. Веднага е арестуван шофьорът, който е 43-годишен българин, който е с чисто съдебно минало и не е криминално проявен. На него вече му е повдигнато обвинение за държане на акцизни стоки в големи размери. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагането на постоянна мярка „задържане под стража“.

Цигари

Малко по-късно са задържани вторият шофьор, който е на 60 г. и е познат на полицията, както и митничарят, за който се смята, че е подпомагал дейността на прекарващите цигарите. От митническата агенция обясниха, че митничарят е рестартирал рентгеновата система и така не се е запазила информация за товара на камиона. Това той е сторил на 1 декември. Бил е на смяна и на 17 декември.

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че службите са имали оперативна информация. Камионът е бил с подправени документи, че превозва стока от Турция за Румъния. По документи камионът е превозвал пластмасови капаци. Предполага се, че цигарите са за вътрешния пазар. Според Костов сегашният случай показва опит за работа по стари схеми.

Вече е издадена и заповед за общодържавно издирване спрямо 63-годишен българин, който е в основата на логистиката на престъпната схема. Предстои издаването и на европейска заповед за арест, защото има информация, че издирваният не е в страната. Работата по случая продължават.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
агент 007
агент 007
20.12.2016 17:55 17:55

„Оперативна информация“!Кому е нужно да се пъчите каква информация имате.?Зад тази информация стоят човешки съдби,защото те наистина помагат на държавата,а не са доносници.Знаете ли как се създава един сътрудник?Хабер си нямате,като Ви гледам кои сте отпред.

Ot zatvora
Ot zatvora
21.12.2016 10:46 10:46

A dali mitni4ariat 6te iska da pravi sex v aresta

Back to top button