Спорт

Борбата отново е №1 в Димитровград

Димитровградският клуб по борба отново обра повечето от наградите на церемонията Спортист на годината.

Призът за Спортист на 2016-а заслужи борецът Димитър Иванов, който през годината зае 12 място на Световното за мъже и е втори на Европейското за младежи до 23 г. и на Държавното лично първенство при мъжете.

Награждаване

Димитър Иванов

Втори в класацията е съотборникът му Микяй Наим – седми на Световното за юноши, трети на Европейскот и първи на държавното.

Трета е Виктория Бобева от същия клуб, която стана десета на Световното за жени, пета на Европейското за девойки до 23 г. и първа на държавното за жени.

Награждаване

Иван Дойчев

Първа в класацията за детско-юношески спорт е Таня Тенева от клуба по борба – 16-та на Световното за кадетки, десета на Европейското, втора на Балканското и два пъти държавна шампионка.

Втори е Ивайло Костов от клуб „Бугари“ – 14-ти на Световното по джу-джицу за юноши и републикански шампион.

Награждаване

Димо Динков

Трети е съотборникът на Ивайло Даниел Чакъров – Балкански шампион, шампион на България и национален състезател.

В класацията следват: Рухан Расим (борба), Стилян Илиев (борба), Диана Сарафова (клуб „Младост“), Борис Нондов (киокушин), Христо Карамфилов (киокушин), Лидия Димова (тенис), Йоана Тонева (киокушин).

Треньор за поредна година стана Салим Салим (борба), а след него се наредиха Гочо Гочев („Бугари“) и Иван Нондов (киокушин).

Учител на годината по физическо възпитание и спорт е Димо Динков от ОУ „Алеко Константинов“, втори и трети са съответно Теменужка Калинова-Пиронкова от ПМГ „Иван Вазов“ и Живко Митев от ОУ „Пенчо Славейков“.

За дългогодишен принос в областта на спорта кметът Иво Димов награди Иван Дойчев – треньор по тенис на маса и основател на спортен клуб „Аста“.

За разлика от миналата година сега на церемонията липсваше силният женски волейболен тим. „Раковски“ бе представен от мениджъра Петър Ташев, част от треньорите в школата и две от димитровградските надежди – Гергана Моллова и Мария Обалиева.

В класацията на Димитровград продължава да липсва категорията отбор на годината, но с очертаващите се медали от първенството, това може да се промени през 2017-а.

В програмата на официалната церемония участваха талантливи деца от музикалните школи и денс център „Галаксико“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button