Арестуваха косовар на Капитан Андреево, издирван за наркотрафик

Хасково

37-годишният Енвер Куртулус е бил арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане в България, съобщават от прокуратурата. Той има турско и косовско гражданство.

Задържането му е станало на 19 декемрври, защото е обявен за международно издирване по линия на Интерпол от властите в Албания. Заповедта е издадена от съда за тежки престъпления в Тирана.

Според пристигналите документи Енвер Куртулус се издирва чрез Интерпол за трафик на наркотични вещества от Турция в Косово, Албания и Гърция, за времето от 1 юни 2015 г. до 21 март 2016 г., в съучастие с други лица. Според Наказателния кодекс на Албания за тези престъпления се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 15 г.

В тази връзка днес Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда искане за вземане на временна мярка за задържане за срок до 40 дни, спрямо Енвер Куртулус. През този период съдебните власти в Албания следва да изпратят молбата за екстрадиция на задържания, след което ще се пристъпи към същинското производство за екстрадиция.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.