10 километра опашка на границата, спират камионите по магистралите и Е-80

Регион

10 километра е опашката от камиони на изход на ГКПП „Капитан Андреево“ тази сутрин, съобщават от Гранична полиция. Трафикът там е изключително интензивен.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че днес, последният работен ден преди трите почивни дни за Коледа, от 16 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

В Хасковска област камионите няма да бъдат допускани на автомагистрала „Марица“ и Е-80.

Движението на тежкотоварните камиони над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 26 декември от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.