Любопитно

В „Левски“ разгънаха огромното коледно пожелание и извиха дълго хоро

Учениците и учителите от хасковското СУ „Васил Левски“ разгънаха огромното коледно пожелание за което Haskovo.info писа, че беше направено вчера.

Първоначално то трябваше да е с дължина 130 метра, но в крайна сметка се оказа с 10 метра по-дълго.

По-рано днес в училището бяха благословени обредните хлябове, в „Левски“ влезе и коледарска група.

Празник

След това с роклята, дарена от певицата Крисия, беше пременена коледната принцеса на училището – второкласничката Мария, която е дете от социален център.

Празникът на двора на училището завърши с дълго празнично хоро, след което децата излязоха в зимна ваканция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
с горчивина
с горчивина
24.12.2016 16:12 16:12

Чудесна инициатива, ако не беше направено само с цел показност. Изглежда ръководството на това училище обича да бъде център на внимание и да генерира новини. Но зад кадъра на фотографите дали тази директорка се усмихва така и на ученици и на родители. Какво знае тя за трудния живот на учениците си? И къде другаде се проявява тази нейна „доброта“, ако няма камери, фотоапарати и журналисти?

До сгорчивената
До сгорчивената
24.12.2016 21:41 21:41

Може би е по-добре да не правят нищо, за да не завиждаш.

woge
woge
26.12.2016 11:19 11:19

дядо Коледа ела,
чуй нашата молба.

Дай на директорката бясна
нова шапка да не й е тясна.
Дай на злобната жена,
повечко акъл, за да е добра.

Донеси на таз бързачка дива,
ум да вижда, че е крива!
и посей във нейната глава,
повече човечност и добри дела!

Дай й да опита госпожата
от на други теглилата!
За да се научи бавно,
как да уважава славно!

Дай на любимите й дружки
за устите им немирни люти чушки.
Дай на мазните лисички
да се налапат със парички.

Дай на таз дружина сборна,
новата година да е спорна.

възмутен
възмутен
26.12.2016 16:01 16:01

След такива „чудесни“ инициативи на родителите им остават подсмърчащи деца, които да се чудят как да гледат и то във време на ваканция. Как не и хрумна на тази директорка, че когато децата масово са болни, не бива да се събират толкова хора на куп. Да не говорим каква лудница беше за подготовката на всичко това. Но накрая лаврите обира само едно лице, когато реално толкова много хора са вложили усилия и труд. А самите деца, които бяха от ангажимент на ангажимент – за тях какво. Да си пият антибиотиците, че да са на линия за следващата проява. Кога най-после в училищата ще започнат да си гледат основната работа – да предават уроци, вместо да изземват функциите на други културни институции!

помислете добре
помислете добре
26.12.2016 17:34 17:34

Показността по коледа е най-фалшива. Не само коледа е време за добрини. Истинските добрини трябва да се вършат всекидневно – и то без да се позира пред камери и фотоапарати. Добрините са всеки дребен жест във всекидневието – от това да преглътнеш гневните думи, които ти идват първосигнално, до това да признаеш труда и усилията, дори на тези, които не са от твоят кръг хора. Да не говорим, че когато някой реши уж да помага на някого, това не трябва да е само по коледа. И си личи, че когато дори не се позва душата на този, на когато се помага човек е склонен да приписва собствените си желания и мечти – например парцалки и показност. Не това са ценностите, в които трябва да се възпитават децата и младите.

Back to top button