Хасково

Всеки втори от Езиковата следва за инженер или икономист

Зрелостниците от последния випуск на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ са приети основно в инженерни (25.2%) и икономически специалности (26.7%), сочи стратегията за развитие на училището (2016 – 2020 г.).

20.7% от завършващите пък следват в университетите хуманитарни специалности – право, филология, журналистика, психология и други.

Медицина фармация и медицинска химия учат 17% от младежите, изкуства – 5.2%, агрономство – 3% и спорт – 2.2%.

Както Haskovo.info писа, 81,5% от зрелостниците, завършващи гимназията, избират да останат да учат в България. От 179 зрелостници 130 са приети в български висши учебни заведения. 29 учат в чужбина. 20 или не са приети, или не са кандидатствали.

Най-голям е делът на тези, които учат икономически специалности – 36, от тях 5 в чужбина. Компютърни науки и софтуерно инженерство в България и в чужбина учат 27 от зрелостниците. На следващо място са тези, които изучават медицина и фармация – общо 23. Филология учат 13.
Предпочитаните държави за следване в чужбина са Англия, Германия, Шотландия и Холандия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.12.2016 16:50 16:50

Много важно.Тези и по празниците не спират да си правят реклама

Back to top button