Спорт

За Малкото тигърче Габриела, волейболистките и Христо Стоичков

17-годишната Габриела Златкова е първият избор за либеро в хита на тазгодишното волейболно първенство – „Раковски“ (Димитровград).

Ученичката в СУ „Любен Каравелов“ е и единствената димитровградчанка сред титулярките тази есен, като останалите състезателки са преотстъпени от шампиона „Марица“ (Пловдив).

Габриела тренира волейбол от 3 г., като сега очевидно е във върхова форма. Тя е щерка на известния вратар Златко Златанов, тренирал заедно с Христо Стоичков в Харманли. Заради своята пословична пъргавина неговото прозвище и Тигъра. Сега любителите на спорта в Димитровград, които са доволни от играта на неговата щерка я наричат галено Малкото тигърче.

Габриела Златкова
Габриела Златкова (вляво)

„За жалост не съм имала възможност да видя неговите силни години във футбола. Сега искам да постигна много, защото знам, че ще се гордее с мен. Това ме кара да не спирам да тренирам да не се отказвам от това което обичам.

Много се радвам че имам такава възможност да играя и да помагам в игра на едни от най-добрите състезателки, именно тези от „Марица“.

Всеки ден полагам адски много усилия за да съм възможно най-полезна в игрището. Старая се много, все пак не съм играла на такова високо ниво и още нямам опит“, сподели пред Haskovo.info талантливата волейболистка.

Златкова припомни, че през миналия сезон е играла в половината срещи на женския отбор. Сега израстването й идва и с помощта на треньора Ваня Соколова, която по думите на момичето влияе много добре на играта й.

Габриела Златкова

Треньорите Иван Радичев и Соколова ме съветват да съм спокойна, да знам къде ми е мястото и да помагам колкото мога на другите посрещачи, каза още Габи, за която най-важната победа досега е тази в Казанлък срещу прекия конкурент за сребърните медали.

„“Марица“ безспорно са лидерите в групата, но ние можем да покажем още много“, казва димитровградчанката и допълва „Не мога да опиша колко се радвам, че имам възможност да играя с тези момичета“. Тя признава, че се разбира с всички добре, защото са много общителни и имат за какво да си говорят. В същото време й помагат много на терена.

„След мач се чувствам страхотно, но и доста изтощена – старая се всеки път да давам всичко от себе си.

Роднините ми правят всичко възможно да присъстват на мачовете.

Габриела Златкова

Подкрепят ме и оценят винаги усилията, които полагам. Но най-вече баща ми, който като бивш треньор по футбол, а предполагам знаете, треньорът винаги се въздържа от големи похвали – за да дам всеки път повече и повече“, разказа още Златкова, която допълни, че съжалява, че напролет домакинствата няма да са в Димитровград заради ремонта на зала „Младост“. „Досега идваха много хора, които харесват волейбола и обичат да ни подкрепят“, казва димитровградчанката.

„Много се надявам, че ще запазим това класиране. Мисля, че като отбор го заслужаваме заради качеството на играта, което показваме“, отговори волейболистката на въпроса какво класиране очаква в края на сезона.

По думите на Габриела волейболът е за отдадени момичета с желание и хъс.

Haskovo.info припомня, че на полусезона „Раковски“ е на второ място във временното класиране с 16 точки, колкото има и Казанлък и на 5 т. зад лидера „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button