Хасково

Изхарчили сме повече ток по Коледните празници

По-голяма консумация по Коледните празници в сравнение със същия период на миналата година отчитат от EVN България.

Сега в периода 24 – 26 декември абонатите са консумирали общо 90 175 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези стойности са по-големи от потреблението през тези три дни на 2015 г., когато са консумирани общо 73 628 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа през отминалите празнични дни е регистриран на 24 декември, когато е бил 1 652 MW, сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховият товар за този период на 2015 г. е регистриран също на 24 декември и е бил 1 447 MW.

От EVN напомнят, че особено през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори. Сряд тях са външна температура – понижението на външната температура с 1 градус увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%, състоянието на жилищната сграда, брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живеещи там, вид и брой на използваните уреди и техният клас на енергийна ефективност.

Специалистите в диспечерските центрове на EVN осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. Общо 75 дежурни екипа са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button