Хасково

Опашки за безплатни винетки за инвалиди в Хасково, хората чакат с часове

Опашки от чакащи за безплатни винетки за инвалиди се извиха в първия работен ден след Коледните празници в „Социално подпомагане“ в Хасково.

Хората се оплакаха, че чакат с часове, а процедурата е много тромава.

Опашки

Социалните пък обясниха, че напливът винаги е изключително голям в края на годината, въпреки че старите винетки важат до края на януари. Напливът е започнал още от 7-8 декември, когато още не бяха излезли новите винетки. Тогава хората просто подавали заявленията си, а сега получават винетките.

Опашки

Голямото чакане е и заради факта, че сега едновременно се подава заявление и се получава винетен стикер.

Дневно минават по около 90 човека, а двете служителки, които издават винетките също споделиха, че изнемогват от големия наплив.

Опашки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христина Николова
Христина Николова
27.12.2016 17:27 17:27

Оправданията на служителите от социална служба са неоснователни…Няма абсолютно никаква организация,цари пълен хаос ,грубо отношение към инвалидите от страна на служителите и некомпетентност.Няма изписани точни указания какви документи са необходими за получаване на винетка и затова се измиват опашки,на като се чака по 4-5 часа…защото е необходимо да се редиш на опашката няколко пъти за да представиш необходимите документи!Все пак тези служители знаят,че клиентите им са инвалиди!Просто с пезпардонното си поведение се подиграват и инвалидите!Къде е интегрирането и равностойно обслужване на инвалидите???Възмутена и отвратена съм..
И не само аз…

trz
trz
27.12.2016 18:14 18:14

ot koga komunistite stanaha invalidi, imali niakade nesho bez pari i privilegii i te vse sa tam, 4e i s pretencii. Poklon i izvinenie na deistvitelno zaslujavashite vnimanie invalidi postradali ot rejima, no na snimkata ne vijdam nito edin ot tiah

Анонимен
Анонимен
27.12.2016 19:43 19:43

Не само в края на годината има опашки от хора. Опашки има през цялата година. Това е така, защото хората са принудени да се редят само пред един/сега два кабинета 32,33кт./ кабинет, независимо за каква помощ или услуга кандидатстват. Дори за да вземеш формуляр трябва да се редиш и да чакаш на опашката.
Отделен е въпросът, че не се съобщават наведнъж необходимите документи, а връщат по 2-3 пъти. Имам чувството, че всичко това се прави, за да се откажат хората.

ina
ina
27.12.2016 20:38 20:38

Как може така грубо да обвинявате служителите на дирекцията. Само този, който е работил в тази система знае за какво иде реч. Ако всички застанат на приемна кой ще обработва подадените молби, а относно необходимите документи- лично аз на коридора видях, че има сложено указание. Но кой ли да прочете.

Анонимен
Анонимен
28.12.2016 8:09 8:09

Никъде не пише,че полицата за гражданска отговорност трябва да е валидна за текущата 2016година,за да получиш винетка за 2017г.Освен това ако колата е семейна собственост справката от ЕСГРАОН се прави от социалните работници за една седмица,при което още веднъж трябва да чакаш 3-4часа за да получиш винетка след направена справка…Това положение може да бъде указано предварително и всеки да си прецени дали да идва пак на опашката или да си носи удовлетворение за семейно положение издадено от Общината!Много права е госпожата от по-горният коментар,че правят така,може би с цел да се откажеш…

14
14
28.12.2016 13:04 13:04

Ами то като гледам снимките те и инвалидите ми се виждат малко измислени, като всички коментари.

Back to top button