Ученици от „Вапцаров“ се състезаваха по математика и български във ваканцията

Любопитно

Коледно състезание по математика, български език и социални умения се проведe днес в хасковското ОУ „Никола Й. Вапцаров“.

Въпреки че са във ваканция в надпреварата участваха повече от 80 ученици от 5, 6 и 7 клас.

Картинни пъзели, езикови и логически задачи, сръчност и умения за работа в екип оценява жури от учители. Участниците бяха подкрепяни от родители и съученици.

Състезание

Състезанието е възможност за учениците да демонстрират наученото в групите за подкрепа на обучението по български език, математика и социални умения.

Инициативата е част от двугодишен проект „Успешни в клас“, изпълняван от сдружение „Шанс и закрила“ с финансовата подкрепа на „Тръст за социална алтернатива“.

Състезание

Заниманията се провеждат два пъти седмично и целят предотвратяване отпадането от училище на деца поради неизвинени отсъствия или слабо владеене на български език. Работата на педагозите е насочена към преодоляване пропуски по български език и математика, обогатяване речниковия запас, подобряване уменията за слушане, споделяне, поемане на отговорност, спазване на правила.

Един коментар по “Ученици от „Вапцаров“ се състезаваха по математика и български във ваканцията

  • Каквито и програми да им спуснете на ромите никога няма да имат интерес да учат, да се образоват, да работят и да се интегрират докато държавата ги отглежда. Като им спрете потока от помощи, като ги задължите да спазват законите – на първо време да си плащат сметките, да не строят незаконно, да плащат данъци и те – тогава може и да се замислят колко сложен е живота и че нищо даром не се получава! И че десет гърла не се хранят като едно!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.