Хасково

Предлагат на МОН 5 и 6 януари да са неучебни заради грипа

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предложи на Министерството на образованието и науката 5 и 6 януари да бъдат неучебни за всички български училища и извънучилищни институции.

Причината е бързо увеличаващия се брой на болните от остри респираторни заболявания от предимно деца и ученици. Има опасност и от неовладян брой ученически отсъствия, голям брой отсъстващи учители и персонал и с цел запазване здравето на учениците, учителите и персонала, които не са заболели.

Предложението е учебните занятия да започнат на 9 януари, при внимателна диагностика от министерство на здравеопазването.

Haskovo.info припомня, че от днес до 4 януари в градовете Хасково и Харманли е обявена грипна епидемия.

Спират се имунизациите, профилактичните прегледи, женските и детските консултации, свижданията и плановите операции. Не се препоръчва струпването на големи колективи на едно място. Болните трябва да ограничат контактите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НикМик
НикМик
29.12.2016 10:34 10:34

Много неуместна снимка.

Анонимен
Анонимен
29.12.2016 10:51 10:51

Грипна ваканция добре,но защо градините работят там няма ли опасност от предаването на вируса

Анонимен
Анонимен
29.12.2016 14:26 14:26

Давайте им дипломи без да ходят на училище. А на учителите заплати без да ходят на работа. И после българчетата най-ниско интелигентни.; Те и без това ходят когато си поискат без да им пишат отсъствия. Само когато имат проверки ги предупреждават за да не злепоставят учителите.

Анонимен
Анонимен
29.12.2016 16:07 16:07
Отговор до  Анонимен

Мда, направо е така… Кога за последно си посещавал училище, защото нещата изобщо не стоят така, както ги представяш?

нонаме
нонаме
03.01.2017 12:22 12:22

Какво протестирате бе..и със и без тия два дена които са ни отпуснали ние няма да ходим на училище!И отсъствията специално в моята гимназия никой не ни ги прощава така че пс спестете си тъпите коментари..има бележки все пак!

Back to top button