Регион

Спират камионите по магистралата и Е-80 в последния работен ден

За облекчаване на трафика и безопасността днес – в последния работен ден преди Новогодишните празници, от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т. по автомагистралите и най-натоварените пътища, сред които е и Е-80, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Необходимо е шофьорите да спазват указанията на „Пътна полиция“ и да не навлизат в затворените пътни участъци, да тръгват на път с автомобили подготвени за движение при зимни условия, с подходящи гуми, с достатъчно гориво, да шофират разумно и със скорост, съобразена с пътните условия без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава сигурността на всички пътуващи.

Забраната не важи за камиони, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

АПИ призовава шофьорите на товарни автомобили да спазват стриктно ограничението, а останалите водачи да се възползват от този времеви интервал, за да пътуват по-бързо и удобно.

Републиканските пътища са почистени и проходими при зимни условия. Пътните настилки в цялата страна се обработват превантивно срещу заледяване. В обработката им участват над 600 машини.

Заради сериозни снегонавявания са затворени за движение проходът Троян – Кърнаре, както и пътя Шипково – Рибарица. Очаква се днес и утре снеговалежът да продължи в Родопите.

От Гранична полиция съобщават, че тази сутрин на граничните пунктове с Турция и Гърция няма опашки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button