Две фирми чистят боклука на Хасково до края на януари, читатели алармират за препълнени контейнери

Хасково

Новата и досегашната фирма, отговаряща за сметопочистването ще чистят боклука на Хасково до края на януари, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Това ще става по график от днес и се води едномесечен срок за мобилизация. Консорциум “Чистота Хасково” ДЗЗД ще изпразва контейнерите, ще измива площадките, а на тяхно място ще се настанява новата ДЗЗД “Грийн партнърс-БКС”. Целта е да не се получи вакуум в сметопочистването и Хасково да потъне в боклуци.

Сметопочистване

Haskovo.info припомня, че стойността на договора е за 15.5 млн. лв. без ДДС, а срокът е 60 месеца.

В същото време вчера жени със сигнални елеци на „Титан“ чакаха пред офиса на новата фирма в центъра. Те обясниха, че искат да се прехвърлят на работа там.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха за препълнени контейнери за боклук в областния град, както и за непочистени от снега улици, като изпратиха снимки. Къде отиват данъците ни, се питаме всички ние от квартал Тракийски. Не се почиства леда, не се извозва сметта, някой грижи ли се за града?, се казва в читателския сигнал.

7 коментара

  • бобрите може и да ги чистят, но кой чисти улиците, хората се пързалят, утре като завали голям сняг отгоре сняг отдолу лед-айде пак работа за ортопедите-стегнете се и изчистете тротоарите до блоковете и пред магазини, офиси-уж сме в 21 век и в Европа!

  • Г-н Арнолд, пред магазини, офиси и входове на блокове задължението да почистват снега Е НА СОБСТВЕНИЦИТЕ! Общината е в правото си да налага глоби за непочистени от сняг тротоари.

  • Е то само това знаете-глоби! Кога и как ще накарате мангалите да чистят-сега ще излезе че общината няма никъде и нищо за чистене, само гражданите-засрамете се-станахте по-нагли от Гошката Иванов

  • Улица „13-ти март“е като ледената пързалка при две фирми,че улиците непочистени.Тая щеше да си събира контейнерите до края на декември какво още я хрантутквате

  • На ул.Балчик 5 дена контейнерите стояха препълнени,егати и мизерията стана.

  • а стига давахте сигнали, от вас не може да си изпием спокойно кафето и да си изпафкаме цигарките

  • То тъмни улица и мръсотия навсякъде, те общинарите щели да глобяват, кого ще глобявате бе вижте хаоса в града и глобете себе си първо като си ометете крушите

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.