Хасково

Приемат в болница хората на хемодиализа и родилките заради задаващите се студ и сняг

От Регионалната здравна инспекция в Хасково изпратиха писма до всички болници в областта да вземат мерки във връзка с влошаването на времето което започва от четвъртък.

Част от мерките предвиждат хората на хемодиализа и родилките да бъдат приети в болниците, защото се очакват проблеми с транспорта заради снега и студа.

В община Хасково днес се свиква заседание на щаба, който отговаря за снегопочистването.

От метеорологичната обсерватория в областния град, съобщиха за Haskovo.info, че развалянето на времето започва от четвъртък, когато в късните часове ще започне да вали сняг и в Хасковско. Температурите ще започнат да падат, като в петък, събота и неделя ще е изключително студено. Минималните температури ще са около минус 15 – минус 17 градуса, а дневните също ще са отрицателни.

В понеделник, когато се очаква децата да тръгнат на училище също ще е изключително студено. Минималните температури ще паднат до минус 20 градуса.

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че са предупредили училищата да пуснат отоплението по-рано. Ситуацията обаче ще се следи в движение.

От EVN съобщават, че 150 аварийни екипи са в готовност за тежките метеорологични условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button