Хасково

Предупреждават да не се пътува, хасковлии да се запасят с храна и лекарства

Областният управител Станислав Дечев свика днес областния кризисен щаб във връзка с очакваното усложняване на метереологичната обстановка в страната.

По данни на метереолозите утре през деня температурите в нашия регион ще останат все още положителни. Очаква се след 20 часа да започнат превалявания от дъжд, придружени от силен северен вятър, което ще доведе до образуване на поледици. Прогнозата е, че след полунощ в петък дъждът ще премине в обилен снеговалеж и ще се натрупа значителна снежна покривка, а на места ще има и снегонавявания.

Обстановката е изключително динамична и се следи непрекъснато от всички институции, включени в областния кризисен щаб.

Пред Дечев снегопочистващите фирми докладваха, че цялата налична техника е в изправност, осигурени са материали за обработка на пътните настилки, мобилизирани са и допълнителни екипи.

24-часовото дежурство на областния кризисен щаб е в изпълнение на заповед на МВР и на Националния кризисен щаб. Осигурени са места за паркиране на тирове при затваряне на републиканската пътна мрежа.

Предупредени са Спешна помощ, болниците и личните лекари да информират за болни на хемодиализа, за бременни и родилки. Предупредени са кметовете, ръководителите на електро- и ВиК – фирмите за действия в кризисни ситуации. Очаква се температурите в петък вечерта и в събота сутринта да паднат до минус 20 градуса, в това числа и в нашия регион.

Затова областният управител призовава населението да следва указанията на институциите, да не предприема пътувания и да се запаси с необходимите храни, лекарства и средства за отопление.

Дечев свиква утре по обяд отново кризисния щаб, за да се предприемат конкретни мерки за действия в четвъртък срещу петък, когато се очаква ситуацията в Хасковска област да бъде изключително тежка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
падре
падре
05.01.2017 10:56 10:56

какво запасяване,какви лекарства ве…….не ги е срам……..алооооооо,управниците,дават да вали около 20см сняг.Вземете и се стегнете и си вдигайте дупетата от креслата и си свършете работата.В нормално държава тези валежи ги смятат за „нормален зимен ден“.
Иначе спор няма,че точно заради „управниците“ ще трябва да си стоим вкъщи,че иначе няма кой да ни помогне

Back to top button