Верижна бойна техника извадиха заради снега в Димитровград

Регион

В Димитровград вече извадиха тежкотоварна високопроходима машина МТЛБ, която е предоставена на общината от Министерство на отбраната преди 4 г., съобщават от пресслужбата на кметството.

Досега верижната машина е ползвана само веднъж. МТЛБ е обурудван с камери, полиспасти за извличане на тежкотоварни машини многократно по тежки от габарита на МТЛБ-то, резач, прожектори за сложни метеорологични условия, сензори и други екстри.

Днес кметът Иво Димов свика всички служби и институции за координация и привеждане в готовност заради очакваните усложнени метеорологични условия с обилни снеговалежи и възможни заледявания.

Всички служби са в готовност с денонощно дежурни екипи и целия наличен ресурс. Доставени са необходимите количества пясък, сол и химически материали за обезледяване на тротоарите при необходимост.

Сняг

Всички снегопочистващи фирми са привели техниката си готовност за предстоящите валежи. Кметът на общината увери, че са осигурени допълнително още три снегорина.

Препоръчва се на гражданите да премахнат паркираните автомобили от улиците, за да могат снегорините да се почистват безпрепятсвено.

Телефони на които могат да се подават сигнали от гражданите: 112 – националния телефон, който може да бъде набран аварийно, 6 61 61 – оперативен дежурен в общинска администрация Димитровград, 6 33 21 – оперативен дежурен в полицията в Димитровград.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.