Почина почетният гражданин на Хасково ген. Владимир Янев

Хасково

Почина почетният гражданин на Хасково о. р. генерал Владимир Янев. Той беше удостоен със званието през 2015 г.

Владимир Янев е роден на 17 февруари 1921 г. в Свиленград в семейство на тракийски бежанци. Започва работа в системата на МВР като милиционер на 15 септември 1944 г. в Свиленград. През 1947 г. става оперативен работник в криминалната полиция. От 1951 г. е началник на стопанското отделение в Областно управление – Хасково. От 1957 г. е замначалник на околийското управление в Мадан, после е началник на управлението в Девин. Той се завръща в Хасково през 1964 г., първоначално като началник на контраразузнавателното отделение, после, като замначалник, а от 1970 г. става началник на управлението, до пенсионирането му през 1982 г., след 39 г. служба в МВР.

В началото на 2009 г. ген. Владимир Янев издава книгата със спомени “От милиционер до генерал”. Той е и силно ангажиран към спорта – в продължение на години отговаря за борбата и футбола и става заслужил деятел на физическата култура и спорт. Известен е и с неговите две хобита – риболова и лова.

Поклонението ще е във вторник от 12:30 часа на Пловдивските гробища, а погребението ще е след това на Кенанските гробища в Хасково.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Да му е видено на другаря Генерал Янев , достоен българин със демократично мислене и преди 1989 год,!!ДА МУ Е ВИДЕНО НА ОНЗИ СВЯТ , ЛЕКА МУ ПРЪСТ !!!!!

  • И аз не ги харесвам „комунистите“ но все пак така да говорите за достоен човек който е починал.. много жалко

    • Еми,като е починал Маркс и Ленин да го простят, те нали не вярваха в Бог,пьк сега са най-религиозните.

  • Горните коментари са вероятно от ЛУМПЕНИ СЕДЕСАРИ и ЕВРОАТЛАНТИЦИ ДЕМОКРАТИ

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.