Почина почетният гражданин на Хасково ген. Владимир Янев

Хасково
Владимир Янев

Почина почетният гражданин на Хасково о. р. генерал Владимир Янев. Той беше удостоен със званието през 2015 г.

Владимир Янев е роден на 17 февруари 1921 г. в Свиленград в семейство на тракийски бежанци. Започва работа в системата на МВР като милиционер на 15 септември 1944 г. в Свиленград. През 1947 г. става оперативен работник в криминалната полиция. От 1951 г. е началник на стопанското отделение в Областно управление – Хасково. От 1957 г. е замначалник на околийското управление в Мадан, после е началник на управлението в Девин. Той се завръща в Хасково през 1964 г., първоначално като началник на контраразузнавателното отделение, после, като замначалник, а от 1970 г. става началник на управлението, до пенсионирането му през 1982 г., след 39 г. служба в МВР.

В началото на 2009 г. ген. Владимир Янев издава книгата със спомени “От милиционер до генерал”. Той е и силно ангажиран към спорта – в продължение на години отговаря за борбата и футбола и става заслужил деятел на физическата култура и спорт. Известен е и с неговите две хобита – риболова и лова.

Поклонението ще е във вторник от 12:30 часа на Пловдивските гробища, а погребението ще е след това на Кенанските гробища в Хасково.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Да му е видено на другаря Генерал Янев , достоен българин със демократично мислене и преди 1989 год,!!ДА МУ Е ВИДЕНО НА ОНЗИ СВЯТ , ЛЕКА МУ ПРЪСТ !!!!!

  • И аз не ги харесвам „комунистите“ но все пак така да говорите за достоен човек който е починал.. много жалко

    • Еми,като е починал Маркс и Ленин да го простят, те нали не вярваха в Бог,пьк сега са най-религиозните.

  • Горните коментари са вероятно от ЛУМПЕНИ СЕДЕСАРИ и ЕВРОАТЛАНТИЦИ ДЕМОКРАТИ

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.