Честват 180-годишнина на Нестор Марков с изложба

Любопитно

Изложба, посветена на 180-годишнина от рождението на Нестор Марков, се открива на 10 януари в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

Слово на откриването ще изнесе проф. Стефан Дойнов от Института по история на БАН. Ще бъде представен и сборник от статии и доклади, изнесени на юбилейната научна сесия, проведена в столицата по повод на годишнината от рождението на възрожденския и следосвобожденски обществен деец, просветител и лексикограф Нестор Марков.

Авторите са учени от БАН, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, читалищни, музейни и библиотечни специалисти от Хасково, Плевен и София – градове, тясно свързани с делото и книжовната дейност на Марков.

Както Haskovo.info писа, във форума участва хасковският историк Недялко Димов.

Изложбата ще посреща посетители до края на януари.

3 коментара

  • Нестор Марков е роден в днешното Криво – поле едно от най будните села в облъста Сега обоче населено най вече с РОМИ Едва ли някой от тях ще му дойде на ум да чества 180 годишнината на Марков Мисля че 80 процента от селото е РОМИЗИРАНО Натам върви и държавата

  • Прав е коментара на по горния заради ромите България скоро ще бъде кръстена РОМЕЛИЯ

  • Вярно е Кривополец , но малко си оправи граматиката и правописа . Иначе е точно така по повод , миналото и хората в Криво поле

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.