Регион

Серия сигнали за закъсали коли и ТИР, призовават да не се пътува

Серия сигнали за закъсали автомобили са получени от сутринта, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление.

Три коли за заседнали на кръговото в Димитровград, както и ТИР на изхода на града, който не пречи на движението и вече се изтегля.

От областна администрация съобщават, че обстановката в областта към този момент е усложнена. Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия.

Проверката на автомагистрала „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини.

В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона – това са пътищата Харманли – Тополовград и Хасково – Кърджали през село Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но при тежки зимни условия.

Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.

Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места.

В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.

„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заяви областният управител Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
10.01.2017 11:14 11:14

В тая държава някой от управляващите – в частност Станислав Дечев и Добри Беливанов на местно ниво – освен за магистрали, мисли ли? Вижте какво е снегопочистването в града – няма такова, тротоарите също са непочистени.Идете и вижте какво е положението на кръговите в Орфей – спреш ли няма тръгване, защото под снега има 10 см. ЛЕД. Няма опесъчаване, няма препарати – ВСИЧКО НА МАГИСТРАЛИТЕ – САМО ТАМ ИМА ХОРА!!!

Гражданка
Гражданка
10.01.2017 12:00 12:00

Цяла вече вали а снигорин мина по бул.Раковска едва в 07:30 сутринта и каква е ползата като вече го е заледило от долу просто няма тъкава държава няма такъв град снигорините са мит в тоя град чистят се само главни пътища ако изобщо може да се кажи че са изчистени

жителка на град Хасково
жителка на град Хасково
10.01.2017 14:11 14:11

Явно критериите на областния управител на Хасковска област за почистване на пътищата са много занижени. Нека попътува в съседна Пловдивска област само до табелата след с. Върбица и да види как се почистват пътища, а за магистрала Марица до Свиленград днес не е чистено. Може би някой негов подчинен го е информирал колко добре се почистват пътищата в областта.

Дедо
Дедо
10.01.2017 14:20 14:20

Такава пародия на снегопочистване не помня! Единственото нещо което направи дядо Добри е легнал полицай и пешеходна пътека пред къщата си. И предишния кмет беше дерибей, но хората около сегашния са още по-безкруполни крадци и некадърници!

Back to top button