Регион

Серия сигнали за закъсали коли и ТИР, призовават да не се пътува

Серия сигнали за закъсали автомобили са получени от сутринта, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление.

Три коли за заседнали на кръговото в Димитровград, както и ТИР на изхода на града, който не пречи на движението и вече се изтегля.

От областна администрация съобщават, че обстановката в областта към този момент е усложнена. Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия.

Проверката на автомагистрала „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини.

В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона – това са пътищата Харманли – Тополовград и Хасково – Кърджали през село Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но при тежки зимни условия.

Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.

Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места.

В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.

„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заяви областният управител Станислав Дечев.

4 коментара

  1. В тая държава някой от управляващите – в частност Станислав Дечев и Добри Беливанов на местно ниво – освен за магистрали, мисли ли? Вижте какво е снегопочистването в града – няма такова, тротоарите също са непочистени.Идете и вижте какво е положението на кръговите в Орфей – спреш ли няма тръгване, защото под снега има 10 см. ЛЕД. Няма опесъчаване, няма препарати – ВСИЧКО НА МАГИСТРАЛИТЕ – САМО ТАМ ИМА ХОРА!!!

  2. Цяла вече вали а снигорин мина по бул.Раковска едва в 07:30 сутринта и каква е ползата като вече го е заледило от долу просто няма тъкава държава няма такъв град снигорините са мит в тоя град чистят се само главни пътища ако изобщо може да се кажи че са изчистени

  3. Явно критериите на областния управител на Хасковска област за почистване на пътищата са много занижени. Нека попътува в съседна Пловдивска област само до табелата след с. Върбица и да види как се почистват пътища, а за магистрала Марица до Свиленград днес не е чистено. Може би някой негов подчинен го е информирал колко добре се почистват пътищата в областта.

  4. Такава пародия на снегопочистване не помня! Единственото нещо което направи дядо Добри е легнал полицай и пешеходна пътека пред къщата си. И предишния кмет беше дерибей, но хората около сегашния са още по-безкруполни крадци и некадърници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button