ВиК отказва да отстрани авария в Хасково заради снега и студа

Хасково

За спукана тръба, оставила без вода от вчера живеещите на хасковската улица „Княз Дондуков“ №6, сигнализира читател на Haskovo.info.

„При подаване на наш сигнал към ВИК-Хасково отговорът е, че поради лошите метеорологични условия техниката не може да бъде извадена и отстранена аварията.

Ако повредата се случи на някой от ръководството на ВИК дали тази техника отново няма да бъде извадена“, се пита в читателския сигнал. Хората се оплакаха, че цялата кооперация е пълна с деца и с възрастни хора на легло, за които водата е крайно необходима.

Управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков не отговаря на мобилния си телефон.

Дежурният за авариите в дружеството повтори, че техниката не може да бъде извадена за отстраняване на авария при тези минусови температури. Това най-вероятно щяло да стане през следващите два дни, когато се очаквало затопляне.

Изпрати новина

19 коментара

 • Милушев е най големия Некадърник.Върнете човека дето си разбира от работата Димов..

 • Как да не може извадена техниката,това е пълна глупост,щом багерите чистят пез проблем и ползват греблата си с хидравликата значи и за ВИК техниката няма да има проблем.Звънете на тел.112 там знаят къде да сигнализират за проблема ако не реагират ВИК.

 • Естествено!Изтеклата вода от аварията ще я платим ние!Аз пък отказвам да плащам тогава!

 • Тихооо!!!Избори идат…парички за ГЕРБ трябват..
  А,вие вода…нееее,пара от ВИК за хунтата на Б.Б.!
  Никакви разходи!Само приоди!!!

  Избори идат!!
  Топете сняг и си мийте….избори за ГЕРБ ИДАТ!

 • Некадърници са всичли начело с кмета, затъваме в преспи сняг, никой не чисти малките улици, абееее Хасково не е само булеварди, смешници

 • Читател се обадил и преразказал какво уж му казали, а пък медията го написала. А сега да видим кой казва истината. Уважаеми журналисти – забравихте ли основното правило, при всяка една новина – да се позовавате на проверени факти. Ами то и аз имам новина – една далечна позната през три блока казала на глухият дядо от долният апартамент, че балдъзата на леля и на еди кой си си гледала в градината на кооперацията истински тигър. А сега да видим ще ми публикувате ли новината – безпорно тигърът е една голяма новина.

  • Ако си направиш труда да прочетеш, уважаеми троле, в текста пише, че дежурният във вик-то е потвърдил, че техниката няма да излезе в студа, така че тигърът в този случай го има, за разлика от разказания от тебе

 • И как така всички сте специалисти ВиК аварии. Как така най-добре знаете каква техника трябва да е налична, къде да се докара и какво да прави. А тази техника без хора ли работи. Бре че модерна работа – не сме знаели, че ВиК разполата с роботизирани машини за копане и отстраняване на аварии. А тези дето работят във ВиК – ами те не са хора, те работят във ВиК за мижави заплати – я марш на студа, на минусови температури, да отстранявате аварии, щото хората не могат без вода и ден. Те хората и да си плащат сметките редовно не могат, ама иначе плюят по тези, които не могат да си получат заплатите от тарикати и длъжници!

 • Уважаеми съграждани, крайно време е да се научим всички, че както ние изискваме и искаме, така следва и да спазваме законите и да си плащаме задълженията. Но по понеже тези, които го правят стават все по малко, а тези които си клатят краката и ги издържа държавата все повече работата върви на зле. Ако не си платите телефона ще ви го спрат, ама не си плащате водата и не ви я спират. А на едни „граждани“ дето нищо не си плащат, пък всичко потребяват ако им споменеш за закони и задължения им се нарушават човешките права. Голяма каша нали. Обаче щом не сме равни пред закона, как да сме равни и в студа! А-а!

 • Абе колеги хейтъри, не разбрахте ли, че кадрите на Делян Добрев и неговата клика не са експерти, а послушници и хора без опит и квалификация, а защо се чудим когато самия той е обвиняем от главна прокуратура, така че кадровата политика от областен до кмет са мюрета и служат на корумпираната групировка – Котараците и Боко Тиквата. Жална му майка на народа до края на ГЕРБ, но малко му остава. Докато са на власт ще крадат безцеремонно, жалкото че кражбите се пренесоха с нашата помощ и в Общината и си мисля дали да не спретнем подписка за свалянето на този кмет пионка, така че дерзайте!

 • За З лв на кубик, ако трябва и БТР ще докарат. Хайде всички, които си плащаме редовно данъци, винетни такси, ток и ВОДА, да спрем да се държим като крепостни селяни. Това са нашите пари и вземането им ги ЗАДЪЛЖАВА да си вършат работата!

 • Хайде всички които така усърдно и упорито продължавате с плюенето и обидите по „ВиК“ Хасково да си дадете сметка и да си помислите дали всичко написано от журналистите е така. Поставете се на служителите които работят там не се опитват да направят всичко по силите вие да не остане те без вода. Стоите си на топло в къщи пред камъните, климатиците и парното.Някои от вас са пуснати и в отпуск поради бедственото положение. За мислете се ако вие бяхте на тяхно място как ще реагирате. Стига вече с тези глупави обиди и глупави коментари само и само да си начеше някои езика

  • ВиК не е бляготворително дружество. Ние плащане достатъчно скъпо, за да си тръсват трътките и да работят. Без значение, че е студено. Това им е работата и ние затова им плащаме заплатите. Имаме право да изискваме от тя да си двършат работата. И да – ще си стоим на топло, а те ще са на студа. Това им е работата. Айде спрете да ги защитавате. Няма защо. На който не му харесва, нопеска и си стои вкъщи. Ако полечава заплата – работи! И журналистите не са виновни, че някой не иска да си свърши работата или не може да я свърши, щото е некадърен.

 • Много си отворен щото си Анонимен бе! Като толкова много ти знае устата вземи ти да излезеш през нощтта на тъмно, минусови температури и при все още снеговалеж. Ти като си толкова голяма работа редовно плащаш ли си водата. Ти ли плащаш на тези хора от ВиК заплатите. Ти твоята трътка тръскаш ли си спешно да решаваш проблеми. Както се вижда от коментарите ти си по скоро от тези, дето си мислят че като имат пари всичко ще си купят и всичко ще оправят! Изненада – дори когато хората са навън и в студа пак не всичко зависи от тях. Вземи да се троскаш на природата, снега и циклоните щот нямаш вода да си подмиеш ………. И гледай да не измръзнеш от мързел!

  • Да, плащам си водата редовно. Да, аз и всички останали граждани им плащаме заплатите. Да, излизам навън, когато работата ми го изисква без значение какви са условията. Да, ако се налага да решавам проблеми, се опитвам да ги реша. Аз вода имам. Въпросът е принципен.

   • Ти дали си плащаш водата е едно, а парите дали достигат до работниците, които отстраняват авариите е съвсеееееееееееем друго. За мижавите заплати, които получават, аз лично няма да се мръдна от топлото легло, ако ще света да се срути, камо ли да тръгна по сред нощ и в студа да отстранявам аварии.

 • ВИК служителите от скука почнаха да пишат да си защитават спокойствието,в кв.Хисаря от снощи няма вода,пролет ли да чакаме за да си мръднат задниците авариините групи.Хора при авария звънете на 112 за бедствие да видите как се решават бързо проблемите.

 • Само хасковски каунь може да звъни за щяло и нещяло на 112. Но пък и всички знаете приказката за лъжливото овчарче. Къде ви ебедствието – това е много относително понятие. За едни е счупен нокът, за други са по съществени неща.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.