Регион

Баните пред бедствено положение, искат ваканция за учениците до понеделник

Община Минерални бани е пред обявяване на бедствено положение заради тежката зимна обстановка, съобщи за Haskovo.info кметът Мюмюн Искендер.

Пътищата в общината са затрупани с дебел сняг, разчистването му продължава, но обстановката е много динамична, а снеговалежът продължава. В общината има населени места без вода.

Първоначално децата трябваше да са на училище в сряда, но Искендер заяви, че утре ще е неучебен ден. Кметът се надява от Регионалното управление на образованието и Регионалната здравна инспекция да се намесят и да удължат ваканцията до понеделник.

Детските градини в общината също са затворени и ще заработят в понеделник.

От община Свиленград, където ваканцията също е до утре заявиха, че в сряда децата ще учат. Там където децата не могат да стигнат до училищата директорите могат да обявяват неучебни дни.
Ваканцията беше удължена до утре и в Симеоновград.

В останалите общини в Хасковска област децата трябва да са на училище в четвъртък.

От Министерството на образованието съобщиха, че удължената ваканция няма да се отучва. От министерството посочиха, че МОН може да обявява за неучебни до 2 дни, кметовете – до 3 дни, а директорите на училища – до 2 дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желю Желев
Желю Желев
10.01.2017 14:09 14:09

Браво на Искендер!!!Бравоооо!!
Ваканция естествено!!Няма да се разболяват дечицата зарад бюрократи и мазници от Министерство на образованието!!
Браво КМЕТЕ!!АШКОЛСУН Г-Н ИСКЕНДЕР!!!
ШАПКА ТИ СВАЛЯМ!!!

айде де
айде де
10.01.2017 23:39 23:39

Айде сега и директорите и директорките на училища в Хасково да си седнат на задниците и да обявят четвъртък и петък за неучебни дни! Разбира се, че имат тези правомощия, ама ги е шуеа да решат нещо, дето не е описано буква по буква в НОВИЯ ВЕЛИК ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЗАКОН! Да си въртят бизнес, далавери и други простотии могат, ама да направят нещо за децата не могат! Не смеят, че да не би да им се разклатят топлите местенца на топлите столове.

Ж
Ж
11.01.2017 10:44 10:44

Можем и ние родителите да си оставим децата в къщи.Което и ще направя.Изобщо не ме интересува,какво ще решат.властите.После няма те да купуват лекарства и да гледат болно дете,НАЛИ???!!!

Back to top button