В Димитровград тръгват на училище с намалени часове

Регион

В Димитровград децата ще тръгнат на училище от четвъртък при намалени часове от по 30 минути. Това се реши на среща на кмета Иво Димов с директорите на училищата на територията на общината.

Всички училищни сгради в общината се отоплят от няколко дни, за да се достигне нужната температура за провеждане на учебни занятия. Извозването на учениците, които пътуват до своите училища ще се извършва по график.

Улиците около училищата са почистени и достъпа до тях е осигурен, споделиха директорите.

Пътищата в общината са проходими при зимни условия.

5 коментара

  • А за Хасково – какво ще се реши. Към момента блокадата е почти пълна! Как ще се добират учениците до училище! Особено тези, дето ги пратиха на другия край на града в Механото и Математическата. Сега Консулов ли ще ги извозва по тези пътища или самия кмет! И като стигнат до училище – какво! Ще стоят на студено – то ако училищата можеха да отоплят по цял ден, нямаше така да икономисват от гориво и парно. И какво правим сега! Прехвърляме си отговорностите отново, пък родителите да се спасяват както могат! Както винаги е било!

  • da se udalzi vakanziata vsi4ko eled ena parzalka pod snega .direktorite sa osigurili syudeni stasi. namalenite 4asove e otbivane na otgovornost rado

  • Директорите на училищата имат право да дадат допълнителна ваканция – напълно възможно е. Но просто не искат да поемат такава отговорност! Освен това на фона на времето и непроходимите пътища и на студа в класните стаи може да се удължи дървената ваканция. Само трябва да има кой да поеме отговорност и да помисли за децата, пък и за роителите!

  • Навън е истински ад! И вие уважаеми управляващи, директори и директорки на училища искате да изкарате децата по улиците на този ад. Къде ви е акъла бе хора. Не всички сме паралии с джипове, които да щурмуват непочистените улици и лошото време. Пък и нямаме по два часа почивки, че да си разхождаме децата из града за уроци, които дори учителите не си знаят!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.