Регион

Момиченце се роди в затрупаното от сняг село Одринци

Момиченце се е родило в затрупаното от сняг ивайловградско село Одринци, съобщиха за Haskovo.info от общината. Детето е родено в къщата на едно от 20-те германски семейства, заселили се преди 3 г. в селото. Там вече има родени три деца.

Екип на Спешна помощ удостовери раждането, а кметският наместник на кметство Мандрица състави акта за раждането, допълват от общината.

Пътищата в Ивайловградско са трудно проходими, при зимни условия. Пътят Ивайловград – Крумовград е отворен и към момента се оширява. Пътят в посока Хасково е отворен.

Снощи, в почистването на републиканската пътна мрежа се е включил и роторен снегорин, в участъка Ивайловград – село Мандрица. Почистването на общинската пътна мрежа не е спирало през цялата нощ.

Поради обилния снеговалеж и силния вятър са образувани преспи, които затрудняват предвижването.

Във всички населени места на територията на общината има ток и вода. Вчера, екипите на ВиК работиха и успяха да отстранят две от възникналите аварии в Ивайловград. Рано, тази сутрин е аварирал централният водопровод на ул. „Възрожденска“. По отстраняването на аварията се работи и в момента. Помпена станция село Славеево, захранваща град Ивайловград с вода, не е спирала да работи.

Все още се очаква завръщането на служителите от дирекция „Социално подпомагане”, които късно вчера успяха, въпреки влошената метеорологична обстановка, да транспортират със специализиран превоз на „Център за почасово предоставяне на услуги в общността и домашна среда”, жена, която се нуждаеше спешно от медицинска помощ, до община Раднево.

Всички населени места от общината по график са снабдени с хляб и продукти от първа необходимост. Служители от Общинското предприятие „Спектър“ се включиха в почистването на улици и тротоари в града.

„Домашният социален патронаж“ продължава работата си и ще достави храна по график за всичките 128 потребители.

Със своя докладна записка до началника на Регионално управление на образование – Хасково, кметът Диана Овчарова е поискала дните 12 и 13 януари да бъдат обявени за неучебни.

Преустановяването на учебния процес се налага, поради влошените метеорологични условия и ниските температури в класните стаи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button