Регион

Искат санкции за Пътното ако не почисти магистрала „Марица“

От Областна администрация ще поискат санкции за Областно пътно управление – Хасково ако до края на деня автомагистрала „Марица“ не бъде изчистена до асфалт.

„Рано сутринта в района от Капитан Андреево до Харманли по автомагистрала “Марица“ имаше заледени участъци. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на Областно пътно управление и въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, аз не съм доволен от резултата“, заяви заместник-областният управител Валентин Ангелов.

„Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно. Днес е последният срок, в който ще проявяваме търпение към ОПУ и ако магистралата и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция пътна инфраструктура за Хасковското пътно управление и ръководството му. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен на първо място отговорността е на областно пътно управление. Утре очакваме нов сняг и ако сегашният лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно“, категоричен е Ангелов.

От вчера се работи усилено за почистването на пътя непосредствено преди пункта Капитан Андреево. Там беше сложно да бъде изчистено, защото имаше опашка от тирове. Със съвместните усилия на ОД МВР, КАТ, Гранична полиция, Митницата и пътноподдържащите фирми успяхме да изчистим трасето. Късно снощи опашката от тирове беше намаляла, но тази сутрин отново има струпване на тирове на около 15 км. Вече сме направили организация и се започва работа по трасето“, съобщи Ангелов.

Две димитровградски села са без ток от снощи – в момента екипите на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на Черногорово и Воден. Навсякъде другаде в област Хасково електроподаването не е прекъсвало.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Базел Фолти
Базел Фолти
13.01.2017 11:42 11:42

Бат Валю Ангелов да се поразходи и в Хасково! Не, че му е работа, но …

Анонимен
Анонимен
13.01.2017 13:25 13:25

Хасково не им е приоритет, то и на кмета не е, въобще забравен и захвърлен на бурите град

Back to top button