Хасково

10 модерни патрулки чака хасковската полиция

Най-малко 10 нови полицейски автомобила се очаква да подменят остарелия автопарк на ОД на МВР – Хасково. Това стана ясно след днешната среща на вътрешния министър Румяна Бъчварова с полицейското ръководство в Хасково.

МВР вече закупи 278 нови автомобила, с които ще модернизира и обнови служебния си автопарк. Те са оборудвани с радиостанции, система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол, която проследява дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп и таблет.

Освен това в колите ще има и мобилни печатни устройства. Чрез тях полицейските служители ще могат да издават документи на място за установените от тях нарушения, както и да разпечатват невръчени електронни фишове и наказателни постановления. Освен това автомобилите са оборудване с всички необходими средства за обезопасяване на катастрофи – светлоотразителни конуси, светлинен източник, подаващ мигаща жълта светлина, полицейска лента, ярко оцветена или с успоредни бели и червени ивици, бариера (тип хармоника).

Патрулките са снабдени с допълнителен акумулатор за захранване на техническите средства. Разходът на гориво е нисък – 4,7 на л/100 км при градски условия и 3,6 на л/100 км при извънградски.

Патрулка

Бъчварова бе в Хасково във връзка със старта на националната специализирана полицейска операция в малките населени места. Тя бе придружена от заместник-директора на Главна дирекция ”Национална полиция” Константин Димитров.

Директорът на хасковската дирекция и началниците на полицейските управления в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград запознаха министър Бъчварова с най-актуалната информация за средата за сигурност. Всички се обединиха около мнението, че засиленото полицейско присъствие е основен фактор за противодействие на криминалните престъпления.

По време на срещата бе отчетено успешното сътрудничество с кметовете и кметските наместници на малките населени места, чиято помощ е улеснила полицейската ефективност. Според директора на ОДМВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков, успешен фактор в тази насока са и сигналите, подавани от граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.01.2017 14:26 14:26

Бах мааму,амчи той като заредиш един път и после започваш да вадиш аъъ?

Back to top button